Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τι έκανε στην Τουρκία για 5 ημέρες ο αρχηγός της CIA;

Οι ΗΠΑ δείχνουν να ανησυχούν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και θέλουν την Άγκυρα δίπλα τους , γι’ αυτό φαίνεται και πραγματοποιήθηκε η “μυστική” αποστολή του αρχηγού της CIA Λίον Πανέτα στην Τουρκία.

Ο αρχηγός της CIA επισκέφθηκε την Τουρκία στα τέλη Μαρτίου και έμεινε στην τουρκική πρωτεύουσα για διαπραγματεύσεις και συνομιλίες, ακριβώς 5 ημέρες!
Η επίσκεψη Πανέτα αποκρύφτηκε απο την κοινή γνώμη. Η άφιξη του έγινε αργά τη νύχτα όπως και αναχώρηση του.

Ο αρχηγός της CIA είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον διοικητή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν και πολλούς αξιωματούχους της κυβέρνησης και του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας.

Αυτές τις 5 ημέρες της παραμονής του, ο Πανέτα συζήτησε τις εξελίξεις στις κρίσεις στη Λιβύη και στη Συρία, επίσης εξετάστηκαν οι σχέσεις Τουρκίας -Ισραήλ αλλά και η δράση του PKK στη Νοτιοανατολική Τουρκία.

Στο θέμα της Λιβύης διαπιστώθηκε οτι υπάρχει κενό ελέγχου στα χερσαία σύνορα, στη Συρία πως η κατάσταση βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Επίσης εξετάστηκε και ο “κρυφός κωδικός” ο οποίος περιλαμβάνει την προστασία και διάσωση της οικογένειας Άσαντ σε περίπτωση αλλαγής τους καθεστώτος στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΩΣΤΙΔΗ ΣΤΟ www.onalert.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε