Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Τι εννοούσε ο αναπλ. υπουργός Εσωτερικών όταν μιλούσε για την ψήφο κατά συνείδηση των βουλευτών;

Τι εννοούσε ο αναπλ. υπουργός Εσωτερικών όταν μιλούσε για την ψήφο κατά συνείδηση των βουλευτών;

Πολλές συζητήσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χαράλαμπου Αθανασίου, στην Βουλή για το πόσο απεριόριστη είναι η ελευθερία ψήφου των βουλευτών.

Κύκλοι του περιβάλλοντος του κ. Αθανασίου διευκρίνιζαν στο Newsit ότι η τοποθέτησή του δεν ήταν πολιτική αλλά επιστημονική. Πρόσθεταν μάλιστα με νόημα ότι σε πολιτικό επίπεδο οι απόψεις του κ. Αθανασίου ταυτίζονται απόλυτα με εκείνες του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αθανασίου τάχθηκε υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 60 του Συντάγματος.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, είπε για το θέμα της ψήφου των βουλευτών ότι:

«δεν επιτρέπεται να ανατρέπονται αποφάσεις αντίθετες με αυτές που έχουν ληφθεί στο εσωτερικό των κομμάτων που οδηγούν και σε παραβίαση του καταστατικού τους, διότι έτσι αλλοιώνονται και οι πλειοψηφίες με βάση τις οποίες λαμβάνονται αποφάσεις μέσα στα κόμματα».

Είπε επίσης ότι: «Με βάση την πρόσφατη διαγραφή πολλών συναδέλφων βουλευτών για την ψήφο τους έθεσα τον προβληματισμό αν το άρθρο 60 θέτει περιορισμούς και όρια. Διότι υπάρχει και το άρθρο 29 του Συντάγματος που αναφέρεται στην οργάνωση των κομμάτων. Σκεφτείτε ένα κόμμα σε μια εκλογική αναμέτρηση να έχει πάρει 151 ή 152 βουλευτές και να πούνε μετά ότι δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε