Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τι κάνουν δυο αστυνομικοί από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα στην επιτροπή της Βουλής;

Τι κάνουν δυο αστυνομικοί από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα στην επιτροπή της Βουλής;

Όχι ένας αλλά δύο αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονται αυτή την ώρα στη Βουλή για να συνδράμουν στο έργο της επιτροπής που διερευνά τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

Οι δύο αστυνομικοί βρίσκονται εκεί ως ειδικοί στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα ψηφιακά αρχεία.
Παρουσία τους θα ανοιχτεί ο φάκελος με το CD που ήρθε εκ νέου από τη Γαλλία και περιλαμβάνει τα στοιχεία για τις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία.
Από χθες έχουν ανατραπεί πολλά δεδομένα.
Ο συνεργάτης του πρώην υπουργού που έλαβε εντολή να δει το πρώτο CD (εκείνο που εξαφανίστηκε) και να κάνει μια λίστα με τα μεγαλύτερα ποσά, κατέθεσε στην Επιτροπή ότι τα αρχεία εκείνα ήταν σε διαφορετική μορφή από αυτά του νέου CD.
Η επισήμανση αυτή έφερε αναστάτωση. Τα λεγόμενα του μάρτυρα πρέπει να πιστοποιηθούν και από ειδικούς και έτσι ζητήθηκε η συνδρομή των ειδικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Η διαφορά στη μορφή μεταξύ των δύο αρχείων μπορεί να σημαίνει πολλά.
Ειδικά στην περίπτωση που αποδειχθεί (άγνωστο πως) αλλοίωση του αρχείου πριν καν αυτό φτάσει στα χέρια του υπαλλήλου, τότε ο κύκλος των υπόπτων περιορίζεται δραματικά στα πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή πριν από εκείνον με το αρχείο και δεν ήταν παρά ο ίδιος ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου, το πρόσωπο που το παρέλαβε στο υπουργείο, αλλά και τα πρόσωπα που το μετέφεραν απ’ τη Γαλλία.

Διαβάστε επίσης:
Τα πάνω-κάτω στη λίστα Λαγκάρντ – Νέες υπόνοιες για Παπακωνσταντίνου

Αιφνίδια εξέλιξη στην Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ – Τι κατέθεσε ο συνεργάτης του Παπακωνσταντίνου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε