Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τι περιμένουν από τον Καμμένο – Έχει αλλάξει στάση;

Είναι ο Πάνος Καμμένος ο νέος Τσίπρας; Αφορμή, για το χαρακτηρισμό αυτό, οι επτά όροι που έθεσε χθες μετά την συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια.

Η στάση του φάνηκε να αλλάζει, έστω υπο όρους, αφού σε όλες τις προηγούμενες τοποθετήσεις του είχε ξεκαθαρίσει χωρίς να θέτει προϋποθέσεις, ότι δεν συνεργάζεται με κόμματα που υπεγραψαν το Μνημόνιο.

Παρά τις διαψεύσεις που ήρθαν σήμερα το πρωι, το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είναι αυτό που δέχεται τώρα τις πιέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης έστω και την ύστατη στιγμή.
Η προσοχή έχει στραφεί τώρα στον Πάνο Καμμένο και οι πιέσεις στο παρασκήνιο θα είναι αφόρητες. Ο κ.Καμμένος έστω για λίγες ώρες θα κληθεί από τους υπόλοιπους να δεχθεί ή όχι να πάρει τον ρόλο του ρυθμιστή. Αν τον απορρίψει τότε οι εκλογές είναι μονόδρομος.

Πολλοί ερμήνευσαν τις δηλώσεις του ως μια πιθανή αλλαγή στάσης. Έσπευσαν μάλιστα να μετρήσουν δυνάμεις εντός βουλής με τέσσερα κόμματα στην κυβέρνηση.

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ και ΔΗΜΑΡ συνολικά έχουν 201 βουλευτές. Ορισμένοι είπαν πως αυτό το σενάριο επιτυγχάνει ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία είτε δια της ψήφου στήριξης, είτε δια της ανοχής από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Όλα πάντως θα ξεκαθαρίσουν το βράδυ στις επτά και μισή, όπου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτή τη φορά θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης. Όχι ο κ.Καμμένος. Εκτός απροόπτου.

H φημολογία είναι τόσο έντονη που αναγκάστηκε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, να διαψεύσει κατηγορηματικά τα περί συνομιλιών με τη ΝΔ. Όχι με άλλους…

«Διαψεύδουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις οποιεσδήποτε συνομιλίες μας παρασκηνιακές ή μη με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ή οποιονδήποτε στελεχών της», ξεκαθάρισε ο κ. Κουίκ σε δήλωσή του και πρόσθεσε:
«Έχουμε αποδείξει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνομιλούν πάντοτε δημόσια και με απόλυτη γνώση του ελληνικού λαού και ποτέ εν κρυπτώ ή παρασκηνιακά. Τα βρώμικα παιχνίδια αφορούν τους Εφιάλτες εμπνευστές τους που προσπαθούν με απελπισμένα από κάπου να πιαστούν μετά την απόλυτη εκλογική τους ήττα».

 Και με τον ΣΥΡΙΖΑ τι γίνεται;

Ο άλλος ρυθμιστής, το κόμμα στο οποίο επικέντρωσαν όλοι και ήταν φυσικό αφού ήρθε δεύτερο στις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε επίσης ένα όχι κατηγορηματικό και μάλιστα με αναφορές σε έντονη δυσφορία καθώς, όπως ανέφεραν κύκλοι του  από πουθενά δεν προκύπτει σύγκληση θέσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Πολλοί από χθες έβλεπαν σενάριο τριπλή συμμαχίας μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ωστόσο ο Φώτης Κουβέλης επέμεινε στην άποψη ότι η ΔΗΜΑΡ θα συμμετάσχει σε σχήμα όπου θα πάρει μέρος είτε με στήριξη, είτε με ανοχή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας από το πλευρό του ξεκαθάρισε πως τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει και έτσι γυρίσαμε ξανά στην αρχή.

Ουσιαστικά η χθεσινή συζήτηση εξαντλήθηκε σε παράλληλους μονολόγους και όχι σε επί της ουσίας συζήτηση.

Οι βολές πήγαν και ήρθαν από και προς κάθε κατεύθυνση, με τα κόμματα να κλείνουν πόρτες.

Μετά τη συνάντηση στο προεδρικό οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος κατηγόρησαν τον κ. Τσίπρα πως δυναμιτίζει την προσπάθεια για να λάβουν την απάντηση πως προσπαθούν να εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από αδιέξοδο σε αδιέξοδο λοιπόν και πλέον οι εκλογές, παρά και τη νέα προσπάθεια σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, φαντάζουν ως το πλέον πιθανό σενάριο, την ώρα που τρέχουν κρίσιμα ζητήματα στην οικονομία με εκβιασμούς εντός και εκτός τειχών.

Διαβάστε επίσης:

Τι θα γίνει εαν δε σχηματιστεί κυβέρνηση το βράδυ

Νέος κύκλος διαβουλεύσεων μετά το “ναυάγιο” – Αρνείται ο Τσίπρας να προσέλθει – Κρίσιμες ώρες για τη χώρα

Νέα δημοσκόπηση με τη διαφορά στον… πόντο για ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Ο λαός με τη ψήφο του απονομιμοποίησε το μνημόνιο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε