Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τη συμφωνία για Σκαραμαγκά υπερασπίστηκε ο Βενιζέλος

Τη συμφωνία για Σκαραμαγκά υπερασπίστηκε ο Βενιζέλος

Υπό καθεστώς απόλυτης διαφάνειας καταλήξαμε σε λύση που προστατεύει τους εργαζόμενους και τον ναυπηγικό τομέα της χώρας” δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος από τη Θεσσαλονίκη για τη συμφωνία των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

“Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί την Πέμπτη, μετά την έγκριση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής, η οποία θα ενημερωθεί πλήρως” δήλωσε επίσης.

Η λύση αυτή προστατεύει τις θέσεις εργασίας, προστατεύει την ελληνική βιομηχανική υποδομή και όλο τον ναυπηγικό τομέα της χώρας. Προστατεύει τα συμφέροντα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, γιατί θα παραλάβει επιτέλους σύγχρονα λειτουργικά υποβρύχια, και προστατεύει τα συμφέροντα του Δημοσίου ενόψει και του δημοσιονομικού μας προβλήματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιατί και ο οικονομικός διακανονισμός είναι απόλυτα συμβατός με τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που έχουμε” συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις νέες βολές Σαμαρά, ο κ. Βενιζέλος επανάλαβε ότι “εφαρμόζονται μέτρα που είναι σκληρά και σε μεγάλο βαθμό άδικα”.

Πρόθεση και απόφαση της κυβέρνησης είναι να αντιρροπήσει τα σκληρά εισοδηματικά μέτρα με μέτρα που έχουν κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα, μέτρα που ενισχύουν την απασχόληση, μέτρα που στηρίζουν το κοινωνικό κράτος. Χρειάζεται, όμως, να διατηρήσουμε την εθνική μας συνοχή, την κοινωνική μας αλληλεγγύη, να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της υφεσιακής ψυχολογίας” συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης: Έκλεισε η συμφωνία για το Σκαραμαγκά

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε