Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Τι θα πει ο Σαμαράς στο πρώτο υπουργικό της κυβέρνησής του

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τα περισσότερα ονόματα έχουν «κλειδώσει», το μεσημέρι ορκίζεται και η κυβέρνηση Σαμαρά και μετά θα γίνει η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Και αφού τελειώσουν οι… χαρές και τα πανηγύρια, θα αρχίσει η δουλειά γιατί όλα έχουν πάει πίσω εξαιτίας των δυο συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Όλα δείχνουν ότι το βάρος της κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά θα δοθεί στην οικονομία.

Τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα ακολουθηθεί θα αναλύσει ο νέος πρωθυπουργός στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, αμέσως μετά την ορκωμοσία του κυβερνητικού σχήματος. Αναμένεται να δώσει έμφαση στη στήριξη των ασφαλισμένων και των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, γράφει το Έθνος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει τις εξής προτεραιότητες:
– Αποκατάσταση αδικιών στους χαμηλοσυνταξιούχους και πολύτεκνους
– Αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης στη χώρα, γεγονός που, όπως θα τονίσει, θα βοηθήσει βραχυπρόθεσμα και την τόνωση των επενδύσεων, αλλά και τον τουρισμό
– Τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα με στόχο τη διασφάλιση της παραμονής της χώρας στο ευρώ
– Αμεση εκκίνηση της προσπάθειας επαναδιαπραγμάτευσης συγκεκριμένων σημείων του Μνημονίου
– Καθορισμός αναπτυξιακών μέτρων, με στόχο την αύξηση της απασχόλησης.

Θα χαρακτηρίσει «στοίχημα» για τον πολιτικό κόσμο της χώρας την κυβέρνηση συνεργασίας, θα επισημάνει την ανάγκη συναίνεσης όχι μόνο των κομμάτων που στηρίζουν το εγχείρημα αλλά και εκείνων που βρίσκονται στην αντιπολίτευση, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Θα «φωτογραφίσει», σύμφωνα με πληροφορίες, τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από συναίνεση προκειμένου να προωθηθούν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, στην πάταξη της γραφειοκρατίας και στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων της χώρας.

Ο κ. Σαμαράς θα σημειώσει ότι «μόνο ενωμένοι μπορούμε να την ξεπεράσουμε γρήγορα». Θα ζητήσει «σκληρή δουλειά» και προσεκτικές κινήσεις, που δεν θα προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, ειδικά αυτή την περίοδο που πολλοί Έλληνες δοκιμάζονται.

Επίσης θα τονίσει την ανάγκη όλη η κυβέρνηση να λειτουργεί ως μία ομάδα, ασχέτως εάν σε αυτήν υπάρχουν πρόσωπα που έχουν διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μεγάλη μάχη του Eurogroup – Δυο χρόνια παράταση… ζωής και επιπλέον 20 δισ. ευρώ θα ζητήσει ο Ζαννιάς

Όχι απολύσεις – Όχι μειώσεις μισθών και συντάξεων – Μείωση φόρων

Έτοιμο το προγραμματικό κείμενο

Η τρόικα ετοιμάζει “βαλίτσες” για να βρεθεί με τη νέα κυβέρνηση

Συμφώνησαν τα κόμματα στα ονόματα – Το παρασκήνιο με τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε