Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Τι ζητά ο Βενιζέλος για στεγαστικά, καταναλωτικά, επιχειρηματικά δάνεια και ΤΕΙΡΕΣΙΑ

Τι ζητά ο Βενιζέλος για στεγαστικά, καταναλωτικά, επιχειρηματικά δάνεια και ΤΕΙΡΕΣΙΑ

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γιώργο Ζαννιά, απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με την οποία επανέρχεται στα «κρίσιμα» θέματα της ρύθμισης των δανείων και της προσαρμογής των κανόνων του “Τειρεσία”, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε με το προεδρείο της Ένωσης στις 25 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος αναφέρεται αφενός στην «αναγκαία ρύθμιση των δανείων (στεγαστικών, καταναλωτικών, αλλά και επιχειρηματικών), ώστε να διευκολυνθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις και όλη η λειτουργία της εθνικής οικονομίας σε μία περίοδο ύφεσης, μειωμένης ρευστότητας και μειωμένων εισοδημάτων». Αφετέρου, αναφέρεται στην «προσαρμογή των κανόνων της λειτουργίας του “Τειρεσία”, ώστε να μην αποκλείονται από το Τραπεζικό Σύστημα καλόπιστοι επιχειρηματίες και γενικότερα οφειλέτες, που αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες λόγω της κρίσης».

Στην επιστολή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θυμίζει ότι το νομοθετημένο για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σχήμα ρύθμισης των δανείων των δικών του δανειοληπτών είναι ένα σχήμα που μπορεί να γενικευθεί και σημειώνει ως «επίσης προφανές» ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη η πρόβλεψη για την εξέλιξη των μηνιαίων αποδοχών, κυρίως μισθωτών και συνταξιούχων.

«Είμαι βέβαιος ότι οι τράπεζες, που ανακεφαλαιοποιούνται και στηρίζονται από το ελληνικό Δημόσιο, έχουν πλήρη συνείδηση του θεσμικού τους ρόλου για την εθνική οικονομία και άρα για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων», προσθέτει ο κ. Βενιζέλος και ζητάει από τον κ. Ζαννιά να κοινοποιήσει στα μέλη της Ένωσης την επιστολή αυτή «ως προφανή πίεση για να επιταχυνθούν αναγκαίες πρωτοβουλίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στεγαστικά: Αποπληρωμή έως και σε 99 χρόνια – Τι προβλέπει η ρύθμιση “σκούπα”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε