Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τηλεοπτικές άδειες – Alpha: Δεκάδες άνθρωποι περνούσαν ανέλεγκτοι – Αστυνομικός με υπερθεματιστή μέσα στην τουαλέτα!

Τηλεοπτικές άδειες – Alpha: Δεκάδες άνθρωποι περνούσαν ανέλεγκτοι – Αστυνομικός με υπερθεματιστή μέσα στην τουαλέτα!

– 48 άτομα πέρασαν χωρίς να ελεγχθούν στην Γ.Γ. Ενημέρωσης είπε ο εκπρόσωπος του Alpha, κ. Λαζαράτος
– Από το υλικό που παρακολούθησαν προκύπτει σύμφωνα με τον κ. Λαζαράτο ότι αστυνομικοί μπαινόβγαιναν στις τουαλέτες συγκεκριμένου σταθμού
– Κατήγγειλε επίσης ότι επικεφαλής αποστολής υπερθεματιστή βρέθηκε μαζί με αστυνομικό στην τουαλέτα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

Ως μια φρικτή δύσοσμη φαρσοκωμωδία χαρακτήρισε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου Παναγιώτης Λαζαράτος και νομικός εκπρόσωπος του Alpha, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο και προχώρησε σε αποκαλύψεις.

Όπως είπε, από την παρακολούθηση του υλικού των καμερών από τις 66 ώρες της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών, προκύπτουν σημαντικές παραβάσεις. Κάλεσε μάλιστα τον ίδιο τον πρωθυπουργό να πάρει πρωτοβουλίες.

«Είναι μια μέρα που θα λεχθουν όλα όσα πρέπει. Κάθε παράβαση έστω και μια παράβαση του αδιάβλητου χαρακτήρα καταστρέφει τον διαγωνισμό. Κάθε παράλειψη έστω και μια καταστρέφει τον διαγωνισμό. Φανταστείτε να είναι στα δωμάτια τους δυο άνθρωποι με πομπό η κινητα ή να μην έχουν ελεγχθεί. Ο διαγωνισμός καταστρέφεται», είπε ο κ. Λαζαράτος. Και συνέχισε:

«Ένας πομπός ή δυο δίνουν την δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Καταστρέφει την διαδικασία».

Ο κ. Λαζαράτος ανάγνωσε αποσπάσματα της προκήρυξης για να θυμίσει ότι απαγορευόταν η χρήση οποιονδήποτε ηλεκτρονικών συσκευών κατά την διάρκεια της διαδικασίας.

Και συνέχισε: «Τι έγινε στην πραγματικότητα! «Οι κάμερες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες. 11 άνθρωποι είδαν τα πλάνα». 48 άνθρωποι ήταν ανέλεγκτοι. Παρακολουθήσαμε το υλικό του ισογείου. Είχαν ξεχάσει να μας το δώσουν. Στην καμερα 001 έχουν καταγραφεί όλα. Ενεργοποιείται στις 5.50 το πρωι. Η κάμερα ανάβει κόκκινο όταν υπάρχει πρόβλημα. Κανείς αστυνομικός δεν ελέγχθηκε».

Ο κ. Λαζαράτος περιέγραψε περιστατικά με υποψηφίους, εκπροσώπους υποψηφίων αλλά και αρχηγούς αποστολών που παρότι άναβε κόκκινο στον έλεγχο περνούσαν κανονικά.

«Για 48 άτομα έχουμε παραβάσεις όλων των ειδών. Υπάλληλοι της γ.γ. μπαινοβγαίνουνε με άνεση συνεχώς. Αρχηγοιί αποστολών μπαίνουν, το μηχάνημα κοκκινίζει και ουδείς ελέγχει. Μέλη της επιτροπής εισέρχονται ανέλεγκτα. Το ίδιο συμβαίνει και με πληθώρα μελών άλλων αποστολών» είπε και έδωσε παραδείγματα.

Περιέγραψε επίσης τεχνικούς, μέλη της επιτροπής, ανθρώπους από το catering, δικηγόρους υποψηφίων ακόμα και αρχηγούς αποστολών να περνούν μέ κόκκινο.

Είπε ακόμα ότι κανείς δεν έλεγχε τι περιείχε το φαγητό με το οποίο προμήθευαν τους υποψηφίους.

«Τα catering μπαινοβγαίνουν στον χώρο. Τα τάπερ με το άγνωστο περιεχόμενο πάνε παντού. Ανθρωποι των catering ανεβαίνουν συνοδεία αστυνομικού. Παραδίδουν χέρι με χέρι το σφραγισμένο τάπερ και κανείς δεν το ελέγχει».

Ο “παραξενος” όροφος και η λάθος τουαλέτα

Ο κ. Λαζαράτος αναφέρθηκε και σε έναν συγκεκριμένο όροφο όπου οι τουαλέτες ήταν τρείς. «Σε έναν όροφο ειδικά στις 31/08 τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Η μελέτη της κάμερας δείχνει παράξενα πράγματα. Δεν δείχνει καθόλου την πόρτα. Οι αστυνομικοί επισκέπτονται συστηματικά τις τουαλέτες ενός και μόνο υποψηφίου. Όχι τις δικές τους ούτε κανενός άλλου. Είναι δυο συγκεκριμένοι αστυνομικοί που κάνουν το “λαθος”. Όταν έχουν βάρδια, οι επισκέψεις πολλαπλασιάζονται δραματικά. Ο επικεφαλής κάποια στιγμή ανέβηκε να ελέγξει τις τουαλέτες και μάλιστα καταγράφηκε μια έντονη συνομιλία με αστυνομικό. Όλες οι επισκέψεις στην λαθος τουαλετα έχουν καταγραφεί».

Επικεφαλής αποστολής υπερθεματιστή μαζί με αστυνομικό στην τουαλέτα;

Ο κ. Λαζαράτος περιέγραψε και μια άλλη σκηνή που θα συζητηθεί. Μέσα στην τουαλέτα συγκεκριμένου σταθμού, συμβαίνει το απίστευτο και αυτοκτονικό, όπως είπε. «Είμαστε στην 01/09/2016. μεσα στηγν τουαλέτα συγκεκριμενου σταθμού: «Ώρα 20:40 ο αστυνομικός μπαίνει στον WC συγκεκριμένου σταθμού. Ο αρχηγός της αποστολής μπαίνει στο δωμάτιό του. Λίγο μετά ο αρχηγός της αποστολής μπαίνει στο WC του σταθμού του εκεί που βρίσκεται ο αστυνομικός. Μπαίνει με πετσέτα και σέικερ για καφέ. Ο αστυνομικός πλάτη όρθιος γυρνάει βλεπει τον αρχηγο αποστολής σταθμού μπαίνει αργά και η πορτα κλεινει. Ώρα 1.20. Μπαίνει άλλος αστυνομικός και βγαίνει. Εχουν μείνει 40 δευτερόλεπτα μαζί. Ο αστυνομικος βγαινει κουμπωνει ζωνη και φερμουαρ κατω απο την καμερα. Σκυβει για να μην τον δει η καμερα περπαταει και φευγει».

Ο κ. Λαζαράτος είπε ακόμα ότι υπάρχουν και διάφορα άλλα και μια πόρτα που είναι μη ελεγχόμενη από τις κάμερες δίπλα στις τουαλέτες του κυλικείου όπου υπάρχουν σταθερά τηλέφωνα και είναι δυνατή η επικοινωνία με τον έξω κόσμο.

Κάλεσε τον εισαγγελέα να παρέμβει αυτεπάγγελτα και άμεσα και απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό:
«Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ δείτε το υλικό των καμερών και λάβετε αμέσως πρωτοβουλίες για άμεση διακοπή αυτου του διαγωνισμού – εκτρώματος για τον οποίο αρμόδια είναι μόνο τα ποινικα δικαστήρια. Καθε ώρα που περναει και αδρανειτε βυθιζει την χωρα στο σκοταδι.

Αξιοτιμε κυριε πρωθυπουργέ στείλτε πίσω το χαμόγελο στους 2.500 χιλιαδες εργαζομενους βγαλτε το μαυρο απο τις ψυχες μας και σχεδιαστε εναν καλυτερο διαγωνισμό και μην τον πάρετε εσεις στα χερια σας και ουτε οι υπουργοί σας. Αφήστε να τον κάνει η ανεξάρτητη αρχή. Προστατέψτε τον πλουραλισμό την πολυφωνία και τις ανεξάρτητες αρχές».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε