Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τηλεοπτικές άδειες – Δημοσκόπηση: Συντριπτικό “ναι” στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού

Τηλεοπτικές άδειες – Δημοσκόπηση: Συντριπτικό “ναι” στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού

Υπέρ του να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες τάσσεται η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών και έγινε από την εταιρία Bridging Europe, στο διάστημα από τις 23 έως τις 25 Αυγούστου. Η έρευνα έγινε σε πανελλαδικό επίπεδο.

Το 62% των ερωτηθέντων απαντούν θετικά στο ερώτημα αν πρέπει να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ το 29% απαντά αρνητικά και το 9% «Δεν ξέρω – Δεν απαντώ». Παράλληλα, το 69% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την άποψη της κυβέρνησης πως οι βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν γίνει «υπερασπιστές της διαπλοκής». Αντίθετα, διαφωνεί το 24% και το 7% δεν παίρνει θέση.

Το 65% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας πως υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι εθνικού συμφέροντος να ολοκληρωθεί άμεσα ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Διαφωνεί το 23% και δεν απαντά το 12%.

Όσον αφορά το Mega, το 70% των ερωτηθέντων θεωρεί πως φταίνε οι μέτοχοί του για το γεγονός πως το κανάλι οδεύει προς κλείσιμο, το 22% θεωρεί πως φταίει η κυβέρνηση και το 8% δεν παίρνει θέση. Ερώτημα στη δημοσκόπηση υπάρχει και για τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ Γιάννη Αλαφούζο, που κατά την παρουσία του στην Επιτροπή της Βουλής είπε πως ένα κανάλι έχει το δικαίωμα να εκφράζει συγκεκριμένη πολιτική άποψη, με βουλευτές να του απαντούν πως βάσει Συντάγματος ένα κανάλι οφείλει να τηρεί την αντικειμενικότητα αφού κάνει χρήση δημόσιας συχνότητας. Το 59% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της άποψης των βουλευτών, το 30% με εκείνη του Γιάννη Αλαφούζου και το 11 δεν απάντησε.

Τέλος, το 71% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την κλήση ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Το 26% διαφωνεί και το 3% δεν εκφέρει άποψη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε