Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τηλεοπτικές άδειες: Η πρώτη αντίδραση του Νίκου Παππά: “Οι δικαστικές αποφάσεις δεν ρίχνουν τις κυβερνήσεις”

Τηλεοπτικές άδειες: Η πρώτη αντίδραση του Νίκου Παππά: “Οι δικαστικές αποφάσεις δεν ρίχνουν τις κυβερνήσεις”

Στην πρώτη αντίδρασή του μετά τη σκληρή απόφαση του ΣτΕ, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππας μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε πως η συγκεκριμένη απόφαση είναι άδικη και δημιουργεί το ίδιο αίσθημα σε μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού.

Όπως αποσαφήνισε η κυβέρνηση ήταν προετοιμασμένη και θα νομοθετήσει άμεσα νέα ρύθμιση που θα ισχύει μέχρι να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών μέσω του ΕΣΡ.

Ξεκαθάρισε πως “ούτε οι συχνότητες είναι δωρεάν, ούτε η ανομία θα συνεχιστεί, ούτε θα λειτουργούν τα κανάλια χωρίς προϋποθέσεις. Ο διαγωνισμός έφερε 255 εκ. ευρώ στα επόμενα δύο χρόνια σε μια πολύ δύσκολη για την πατρίδα περίοδο. Δυστυχώς υπήρξε αυτή απόφαση. Είναι προφανώς δεσμευτική, είναι και άδικη και δημιουργεί και αισθήματα στον ελληνικό λαό”.

Για άλλη μία φορά επανέλαβε πως τις κυβερνήσεις δεν τις ρίχνουν δικαστικές αποφάσεις, αλλά οι εκλογές και η βούληση του λαού σημειώνοντας με νόημα “ας μην κάνουν όνειρα αποσταθεροποίησης. Η χώρα και η κυβέρνηση είναι σταθερές, συνεχίζουν – και όσοι νομίζουν πως θα βάλουν φρένο στη βούληση της κυβέρνησης”.

Όπως αποκάλυψε το τίμημα για τις βεβαιώσεις προσωρινής άδειας θα είναι ανάλογο, καθώς θα πρέπει να έρθουν στα δημόσια ταμεία τα ίδια έσοδα με τον διαγωνισμό από τον νόμο Παππά. 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε