Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τηλεοπτικές άδειες: “Η ρύθμιση για προσωρινές βεβαιώσεις δεν είναι αντισυνταγματική”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Για τη ρύμιση-γέφυρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση μέχρι να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, μίλησαν στο ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, και ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Απαντώντας στην κριτική ότι η ενδιάμεση ρύθμιση είναι εξίσου αντισυνταγματική με το νόμο Παππά, καθώς υποκαθιστά την εξουσία αδειοδότησης του ΕΣΡ, ο κ. Κρέτσος και ο κ. Φίλης είπαν ότι η ρύθμιση δεν θα χορηγεί μόνιμες άδειες, αλλά μόνον προσωρινές πιστοποιήσεις λειτουργίας, που θα δίνονται εφόσον πληρούνται οι ισχύουσες ασφαλιστικές, φορολογικές και εργασιακές προϋποθέσεις.

Ο κ. Κρέτσος μάλιστα εξήγησε ότι προσωρινές βεβαιώσεις θα μπορούν να λάβουν ακόμα και επιχειρηματίες που δεν έχουν σήμερα τηλεοπτικούς σταθμούς, κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι μπορεί ο αριθμός των καναλιών να αυξηθεί πριν καν διοργανωθεί ο νέος διαγωνισμός από το ΕΣΡ.

Από την πλευρά του, ο κ. Φίλης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι αρνούμενη να στηρίξει τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή, απορρίπτει ένα συναινετικό άνοιγμα που έκανε η κυβέρνηση προς την δεξιά.

Ωστόσο, ο υπουργός Παιδείας προσέθεσε ότι ο κ. Πολύδωρας είναι μόνο ένα από τα πρόσωπα που μπορεί να προτείνει η κυβερνητική πλευρά, κι ότι εάν η υποψηφιότητά του καταψηφιστεί οι προσπάθειες θα συνεχιστούν.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε