Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τηλεοπτικές άδειες: Ίσως και σήμερα στη δημοσιότητα η απόφαση του ΣτΕ

Τηλεοπτικές άδειες: Ίσως και σήμερα στη δημοσιότητα η απόφαση του ΣτΕ
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 13.01.2017 | 07:40
Πρώτη δημοσίευση: 13.01.2017 | 07:40

Πιθανότατα σήμερα (13.01.2017) θα δει το φως της δημοσιότητας η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την συνταγματικότητα του νόμου Παππά για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

Η δημοσιοποίηση της απόφασης έρχεται δυόμιση μήνες μετά την κεκλεισμένων θυρών διάσκεψη της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για το ζήτημα. Μέχρι σήμερα, υπήρχαν δημοσιογραφικές πληροφορίες αλλά όχι επίσημη ανακοίνωση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες στις 26 Οκτωβρίου 2016, οι δικαστές τοποθετήθηκαν κατά του νόμου Παππά πλειοψηφία 14 έναντι 11 μειοψηφούντες οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της συνταγματικότητας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική την παράκαμψη του ΕΣΡ στη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών χωρίς οποιαδήποτε προθεσμία ή αστερίσκο. Με τη δημοσίευση της απόφασης και η διοικητική πράξη στην οποία στηρίζεται ο νόμος Παππά, ακυρώνεται, γεγονός που σημαίνει ότι όλα θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση.

Με την δημοσίευση της απόφασης είναι βέβαιο ότι θα δρομολογηθούν εξελίξεις στο τηλεοπτικό πεδίο.

Την σύνταξη της απόφασης για τον διαγωνισμό Παππά έχει αναλάβει ο σύμβουλος Επικρατείας και εισηγητής της υπόθεσης στην Ολομέλεια Γιώργος Παπαγεωργίου.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Παππάς:  Έχει πέσει πολύ παραμύθι  - Εκλογές το 2019 Παππάς: "Έχει πέσει πολύ παραμύθι - Εκλογές το 2019"
  2. ΣτΕ:  Καμπάνα  5.000 ευρώ σε τράπεζα για την παράνομη διαβίβαση δεδομένων πελάτη της ΣτΕ: "Καμπάνα" 5.000 ευρώ σε τράπεζα για την παράνομη διαβίβαση δεδομένων πελάτη της
  3. Το ΣτΕ εξετάζει τη συνταγματικότητα της επιβολής προστίμων για αδήλωτη εργασία Το ΣτΕ εξετάζει τη συνταγματικότητα της επιβολής προστίμων για αδήλωτη εργασία
  4. ΣτΕ: Συζητήθηκε το ζήτημα της επιβολής ΕΝΦΙΑ στα ακίνητα των Μονών ΣτΕ: Συζητήθηκε το ζήτημα της επιβολής ΕΝΦΙΑ στα ακίνητα των Μονών
  5. Στο ΣτΕ το Μετρό για την υπόθεση του εικονολήπτη και το πρόστιμο των 100.000 ευρώ! Στο ΣτΕ το Μετρό για την υπόθεση του εικονολήπτη και το πρόστιμο των 100.000 ευρώ!
  6. Τηλεοπτικές άδειες – Παππάς: Ο διαγωνισμός έπρεπε να έχει γίνει χθες! Τηλεοπτικές άδειες – Παππάς: Ο διαγωνισμός έπρεπε να έχει γίνει χθες!