Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Τηλεοπτικές άδειες: Μια ημέρα έγκλειστοι και η αγωνία παρατείνεται

Τηλεοπτικές άδειες: Μια ημέρα έγκλειστοι και η αγωνία παρατείνεται

– Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τους 4 «αδειούχους»
– Σε υψηλά επίπεδα οι προσφορές σύμφωνα με πληροφορίες
– Όλα κυλούν ομαλά αναφέρει η κυβέρνηση

24 ώρες συμπληρώνονται σε λίγο από την ώρα που οι υποψήφιοι των 8 επιχειρηματιών αλλά και μερικοί από τους επιχειρηματίες πέρασαν το κατώφλι της γ.γ. ενημέρωσης προκειμένου να πάρουν μέρος στην δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Από εκείνη την ώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση εκτός από ένα σημείωμα της κυβέρνησης με το οποίο ενημερωνόμασταν ότι όλα κυλούν ομαλά. Εξάλλου, κυβερνητικές πηγές μέσω του ΑΠΕ – ΜΠΕ ανέφεραν πως όλα βαίνουν καλώς και διέψευσαν τις «πληροφορίες» που κυκλοφορούν διάφοροι και τονίζουν ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής.

Η διαδικασία όμως όπως όλα δείχνουν έχει επιταχυνθεί κατά πολύ, έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί η δημοπρασία το αργότερο έως την Τετάρτη και η ανακοίνωση θα αναφέρει συνολικά τις άδειες που δόθηκαν και σε ποιον.

Η πρώτη τηλεοπτική άδεια έχει ήδη δοθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι οποίες αναφέρουν χαρακτηριστικά πως το αντίτιμο ήταν υψηλό. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος που κατάφερε να λάβει την τηλεοπτική άδεια δεν μπορεί να βγει από το κτίριο προκειμένου να μην διαρρεύσει τίποτα από τη διαδικασία.

Αφού ολοκληρώθηκε η δημοπρασία της πρώτης τηλεοπτικής άδειας έπρεπε να υπάρξει διάλειμμα, αλλά τελικά αυτό δεν συνέβη, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που ωστόσο δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν. Έτσι η διαδικασία για τη δεύτερη άδεια ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (30.08.2016) και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έχει κλείσει και η δεύτερη τηλεοπτική άδεια.

Από τους 8 πλέον υποψήφιους μιας και η υποψηφιότητα του Epsilon κόπηκε, οι τέσσερεις βρέθηκαν εκεί και συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης για την Alter Ego, ο Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤ1, ο Ιβάν Σαββίδης για τη DIMERA και ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία.

Οι υπόλοιποι 4 υποψήφιοι εκπροσωπούνται από τους Γενικούς Διευθυντές. Ο Πάνος Κυριακόπουλος εκπροσωπεί τον Ανεξάρτητο Πάροχο, ο Κάρολος Αλκαλάι το Star, ο Κώστας Κιμπουρόπουλος τον ΣΚΑΙ και ο Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον Alpha.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε