Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τηλεοπτικές άδειες – New York Times: Η Ελλάδα πατάσσει το “τρίγωνο της διαπλοκής” στην τηλεόραση

Τηλεοπτικές άδειες – New York Times: Η Ελλάδα πατάσσει το “τρίγωνο της διαπλοκής” στην τηλεόραση

Ακόμη και τους New York Times απασχολεί το θέμα των τηλεοπτικών αδειών! Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα πατάσσει το “τρίγωνο της διαπλοκής” στην τηλεόραση».

«Απ’ όταν στην Ελλάδα βγήκαν τα ιδιωτικά κανάλια, η αγορά ήταν σχεδόν ανεξέλεγκτη. Οι άδειες γίνονταν με διαδικασίες ad hoc. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πολλαπλασιάστηκαν. Το χάος αποτέλεσε την απαρχή για χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων και προκάλεσε την αδικαιολόγητη επιρροή των τραπεζών, βαρώνων των media και διαδοχικών κυβερνήσεων» ξεκινά το κείμενο των New York Times.

«Τώρα, η κυβέρνηση υπό τον αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα λέει ότι θέλει να πατάξει αυτό που χαρακτηρίζει “τρίγωνο της διαπλοκής”, δημοπρατώντας περιορισμένο αριθμό αδειών», συνεχίζει και προσθέτει πως «είτε αυτή η προσπάθεια είναι όντως στοχεύει να βάλει τάξη στην αγορά ή είναι ακόμη μια προσπάθεια από ελληνική κυβέρνηση να φέρει τα media στα μέτρα της έχει προκαλέσει “καυτή” αντιπαράθεση και καυγά για την εξουσία».

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα κάνει μια… αναδρομή στις θέσεις της κυβέρνησης και εκείνες της αντιπολίτευσης, το πως θα δημοπρατηθούν οι τέσσερις άδειες, τα όσα υποστήριξαν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής οι ιδιοκτήτες του Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς και του ΣΚΑΙ Γιάννης Αλαφούζος καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΝΤ1 Στρατής Λιαρέλης, η θέση της Κομισιόν που δεν εναντιώνεται μεν αλλά δεν αποκλείει να κινδυνεύει η ανεξαρτησία των καναλιών.

Πηγή: New York Times

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε