Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τηλεοπτικές άδειες – Νίκος Παππάς: “Ο διαγωνισμός είναι γεγονός παρά τις επιθυμίες ορισμένων”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σημαντική στιγμή, χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τη δημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών γιατί όπως υπογράμμισε, η Ελλάδα παύει να κατέχει τη ντροπιαστική “αποκλειστικότητα” της μοναδικής ευρωπαϊκής χώρας που ποτέ δεν έκανε διαγωνισμό για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο κ. Παππάς με τη δήλωσή του υπογράμμισε επίσης ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι γεγονός, «παρά τις προβλέψεις και την επιθυμία ορισμένων για το αντίθετο». Επισημαίνει ακόμη ότι προηγήθηκε διεξοδική διαβούλευση, και στο στάδιο της κατάρτισης και στο στάδιο σύνταξης της προκήρυξης και ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι «ο διαγωνισμός διασφαλίζει τη διαφάνεια, ίσους όρους για τους συμμετέχοντες και την οικονομική βιωσιμότητα των σχημάτων που θα αδειοδοτηθούν».

Παράλληλα διασφαλίζονται, όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, οι θέσεις εργασίας, η υψηλή ποιότητα του προγράμματος, η μεγιστοποίηση του τιμήματος για το ελληνικό Δημόσιο, ενώ ξεκάθαρο θα είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των τηλεοπτικών σταθμών και το πόθεν έσχες των κεφαλαίων που θα επενδυθούν.

«Σήμερα δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική στιγμή, αφού η Ελλάδα παύει να κατέχει τη ντροπιαστική “αποκλειστικότητα” της μοναδικής ευρωπαϊκής χώρας που ποτέ δεν έκανε διαγωνισμό για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς», δήλωσε ειδικότερα ο υπουργός Επικρατείας και υπογράμμισε ότι «μετά από διεξοδική διαβούλευση, τόσο στο στάδιο της κατάρτισης του νόμου, όσο και σε αυτό της σύνταξης της προκήρυξης και παρά τις προβλέψεις -και την επιθυμία- ορισμένων για το αντίθετο, ο διαγωνισμός είναι γεγονός».

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε επίσης ότι «ο διαγωνισμός διασφαλίζει τη διαφάνεια, τους ίσους όρους για τους συμμετέχοντες, την οικονομική βιωσιμότητα των σχημάτων που θα αδειοδοτηθούν, τις θέσεις εργασίας, την υψηλή ποιότητα του προγράμματος που θα φτάνει στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό, τη μεγιστοποίηση του τιμήματος για το ελληνικό Δημόσιο, ενώ λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα ώστε να είναι ξεκάθαρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και το πόθεν έσχες των κεφαλαίων που θα επενδυθούν στη συγκεκριμένη αγορά».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε