Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τηλεοπτικές άδειες: Ψηφίζεται η τροπολογία για την επιστροφή των χρημάτων στους υπερθεματιστές

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Αεράτα» ψηφίζεται από την Βουλή η εκπρόθεσμη τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών με την οποία επιστρέφονται τα χρήματα που είχαν καταβάλει οι υπερθεματιστές που είχαν λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η τροπολογία ψηφίζεται και από την πλειοψηφία των κομμάτων της Αντιπολίτευσης με το σχετικό πολιτικό «τρολάρισμα» για το “φιάσκο” του διαγωνισμού στον οποίο επέμεινε να διεξάγει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Την τροπολογία που κατέθεσε στην Βουλή «εκπροθέσμως» το υπουργείο Οικονομικών στην «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν για συνεργασία στον τομέα της γεωργίας» παρουσίασε αρχικά χωρίς σχόλια… η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Στην δευτερολογία της πάντως αντέκρουσε τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης λέγοντας πως «μας επικρίνετε επειδή κάνουμε αυτό που εσείς δεν κάνατε τόσα χρόνια και θέλουμε να μπει επιτέλους τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο που τόσα χρόνια είχατε αφήσει ασύδοτο. Η απόφαση του ΣτΕ να διευκρινίσουμε ότι δεν ακύρωσε το νόμο Παππά, είναι ο νόμος αυτός που το ΕΣΡ θα υλοποιήσει και θα κάνει το διαγωνισμό για να εισπράξει το δημόσιο αυτά που πρέπει. Εμείς επιστρέφουμε τα χρήματα σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ και για αυτό δεν απαιτείται φορολογική ενημερότητα».

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ενώ αντίθετα δήλωσε πως θα καταψηφίσει η ΧΑ επικαλούμενη μεταξύ άλλων την διαφωνία της με την κατάθεση άσχετων τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια αλλά και γιατί τα χρήματα αυτά θα μπορούν να τεθούν σε φορολογικούς συμψηφισμούς με οφειλές τους και όχι και με τις τραπεζικές τους ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους, που τελικά τις πληρώνουν οι πολίτες μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών.

Οι εισηγητές και ομιλητές των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης που συνηγόρησαν στην ψήφιση της τροπολογίας ανέφεραν πως τώρα η κυβέρνηση πληρώνει την επιμονή της να προχωρήσει στο διαγωνισμό φιάσκο. Είναι αυτονόητος ο σεβασμός του Νόμου από το ίδιο το Κράτος και έτσι σαφώς θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα που εισέπραξε, αυτό όμως δεν αναιρεί τις ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για τα όσα αντισυνταγματικά έπραξε. Πάντως, όλοι συμφώνησαν πως το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα πρέπει να ρυθμιστεί με διαφανή τρόπο και υπέρ της ελευθεροτυπίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε