Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τηλεοπτικές άδειες – Παππάς: Ο διαγωνισμός έπρεπε να έχει γίνει χθες!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, κατά τη γνώμη μας, έπρεπε να γίνει χθες», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, εξηγώντας ότι αυτή την ώρα το ΕΣΡ διαθέτει όλο το αναγκαίο και εξειδικευμένο προσωπικό και έχει στη διάθεσή του τις απαραίτητες μελέτες και τις υποδομές, ώστε να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου, ο κ. Παππάς είπε χαρακτηριστικά πως «επειδή έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, το ΕΣΡ έχει πάρει και τις σχετικές απαντήσεις για τις δυνατότητες του τηλεοπτικού φάσματος και εκπομπής από την ΕΕΤΤ και τα στελέχη της έχουν τοποθετηθεί, όπως επίσης έχουν τοποθετηθεί και ειδικοί (για τις δυνατότητες των καναλιών που μπορεί να υπάρχουν) – κατά τη γνώμη μας ο διαγωνισμός έπρεπε να γίνει χθες».

Ο αρμόδιος υπουργός, αιτιολογώντας επί αυτού, προσέθεσε πως «έπρεπε να γίνει χθες ο διαγωνισμός», διότι, αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι υποδομές, το ελληνικό Δημόσιο έχει αναπτύξει και την τεχνογνωσία, έχει και τους ανθρώπους από την ΕΕΤΤ οι οποίοι έκαναν τους διαγωνισμούς και βοήθησαν στον διαγωνισμό του περασμένου έτους. «Άρα υπάρχουν οι υποδομές και θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει και η διάθεση για να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία», συμπλήρωσε.

Σε σχετική αναφορά του ερωτώντος βουλευτή, ο κ. Παππάς είπε πως με βάση και την τελευταία απόφαση του ΕΣΡ το μόνο κανάλι που κατέχει νόμιμη άδεια είναι η ΕΡΤ ενώ και στην απόφαση του ΣτΕ επαναλαμβάνεται η γνωστή νομολογία του ότι τα κανάλια αυτή τη στιγμή λειτουργούν χωρίς άδεια. «Συνεπώς υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη για ολοκλήρωση της αδειοδότησης μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας» επανέλαβε και συμπλήρωσε πως «το ΕΣΡ έχει την απόλυτη στήριξή μας».

Τέλος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κατά τη δευτερολογία του διεμήνυσε ότι «ουδείς είναι υπεράνω του νόμου, ούτε εμείς, ούτε εσείς, ούτε τα μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών», όταν ο Ν. Νικολόπουλος άφησε αιχμές ότι είναι άδηλο το τέλος της διαδικασίας, λέγοντας πως δεν διακρίνει πρόθεση για διαγωνισμό, και καταλόγισε στην ανεξάρτητη αρχή που έχει επιφορτιστεί με το καθήκον αυτό, ότι δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο της.

Σχετικώς, με την τροπολογία για τις αμοιβές των μελών του ΕΣΡ, για την οποία ο ανεξάρτητος βουλευτής κατηγόρησε τον υπουργό ότι έσπευσε «να φροντίσει για τους φτωχούς», ο κ. Παππάς, είπε πως «καλώς κάναμε και διασφαλίσαμε ότι δεν θα υπάρξει μείωση του βιοτικού επιπέδου των μελών του επειδή δέχθηκαν να συμμετέχουν στο ΕΣΡ».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε