Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ Λίγα Σύννεφα 9 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τηλεοπτικές άδειες: Στον "αέρα" το ΣτΕ αφού αναπληρωματικό μέλος έχει σπάσει το πόδι του!

Τηλεοπτικές άδειες: Στον `αέρα` το ΣτΕ αφού αναπληρωματικό μέλος έχει σπάσει το πόδι του!
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 18.10.2016 | 14:24
Πρώτη δημοσίευση: 18.10.2016 | 14:24

- Άλλο ένα απρόοπτο γεγονός μπορεί να οδηγήσει στην ματαίωση της συνεδρίασης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες
- Μετά την εισαγωγή στην εντατική του συμβούλου Επικρατείας Αριστόβουλου-Γεώργιου Βώρου μετά από καρδιακό επεισόδιο αναπληρωματικό μέλος έσπασε το πόδι του και είναι σε αναρρωτική άδεια!
- Δικαστικοί κύκλοι δεν αποκλείουν να τεθεί θέμα και για τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ για τον οποίο έχει διαταχθεί έρευνα για τυχόν συμμετοχή του σε ροζ σκάνδαλο

Μετά την εισαγωγή στην εντατική του συμβούλου Επικρατείας και μέλους της επίμαχης διάσκεψης Αριστόβουλου-Γεώργιου Βώρου μετά από καρδιακό επεισόδιο, νέα δεδομένα δημιουργούνται πάλι για τη σημερινή προγραμματισμένη για το απόγευμα τρίτη διάσκέψη του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Κι αυτό εξαιτίας ακόμα ενός απρόοπτου γεγονότος που υπό συγκεκριμένες συνθήκες θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και στη ματαίωση της συνεδρίασης.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα το αναπληρωματικό μέλος της σύνθεσης που θα κρίνει τις τηλεοπτικές άδειες ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Αλεξανδρής είναι σε αναρρωτική άδεια καθώς έσπασε το πόδι του στην Κρήτη και δεν συμμετείχε στις δύο διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα.

Το γεγονός της απουσίας ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους της σύνθεσης που εξετάζει τις τηλεοπτικές άδειες από μόνο του δεν σηματοδοτεί εξελίξεις, καθώς υπάρχει ήδη στη σύνθεση της Ολομέλειας του ΣτΕ ένας αναπληρωματικός σύμβουλος, ο οποίος μπορεί να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την αιφνίδια ασθένεια του κ. Βώρου.

Ωστόσο υπάρχει ακόμα και το ενδεχόμενο κατά την έναρξη της σημερινής διάσκεψης να τεθούν και αλλά ζητήματα έτσι ώστε να οδηγηθεί η διάσκεψη σε επ΄ αόριστον αναβολή μέχρι να αναρρώσει ο κ. Βώρος και να μπορεί να συμμετέχει στην διάσκεψη. Ακόμα δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο επαναζήτησης της υπόθεσης στο ακροατήριο, αφού προηγουμένως διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Συγκεκριμένα δικαστικοί κύκλοι δεν αποκλείουν σήμερα να τεθεί θέμα κατά την έναρξη της συνεδρίασης για τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ που συμμετέχει στην επίμαχη διάσκεψη και για τον οποίο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικόλαος Παρασκευόπουλος διέταξε την Δευτέρα (17/10/2016), τη διενέργεια έλεγχου για τη διαρροή "ροζ" προσωπικών δεδομένων στον ηλεκτρονικό Τύπο και την εμπλοκή του σε υπόθεση σπουδάστριας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών κατά το έτος 2014 η εν συνέχεια έγινε δικαστής του ΣτΕ. Αυτά τα γεγονότα αφήνουν όλα τα σενάρια ανοικτά για τη σημερινή συνεδρίαση του ΣτΕ.

Αν δεν τεθούν νέα νομικά, δικονομικά και πραγματικά ζητήματα, οι 30 δικαστές θα προχωρήσουν στην ψηφοφορία προδικαστικών θεμάτων που αφορούν το παραδεκτό, το βάσιμο και το έννομο συμφέρον των προσφύγων και εν συνέχεια ανάλογα με το αποτέλεσμα είτε θα ολοκληρωθεί η συνεδρίαση είτε οι σύμβουλοι επικρατείας θα προχωρήσουν στην ουσία της υπόθεσης και να αποφανθούν επί των συνταγματικών και σύννομων θεμάτων που έχουν τεθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Νίκος Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Μικρή αύξηση των καναλιών - Την άνοιξη ο διαγωνισμός Νίκος Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Μικρή αύξηση των καναλιών - Την άνοιξη ο διαγωνισμός
  2. Ποτέ την Κυριακή λέει... το ΣτΕ! Αντισυνταγματική η λειτουργία καταστημάτων! Ποτέ την Κυριακή λέει... το ΣτΕ! Αντισυνταγματική η λειτουργία καταστημάτων!
  3. Πρόεδρος ΕΣΡ: Η απόφαση του ΣτΕ θα ενταχθεί στους ισχύοντες κανόνες Πρόεδρος ΕΣΡ: Η απόφαση του ΣτΕ θα ενταχθεί στους ισχύοντες κανόνες
  4. Λ. Κρέτσος: Όταν ένα Μέσο δεν είναι βιώσιμο, δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητο Λ. Κρέτσος: Όταν ένα Μέσο δεν είναι βιώσιμο, δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητο
  5.  Σκοτωμός  Παππά - ΝΔ για τα πόθεν έσχες καναλαρχών! "Σκοτωμός" Παππά - ΝΔ για τα πόθεν έσχες καναλαρχών!
  6. Νίκος Παππάς:  Ντροπή των καναλαρχών να ζητούν εξαίρεση υποβολής πόθεν έσχες Νίκος Παππάς: "Ντροπή των καναλαρχών να ζητούν εξαίρεση υποβολής πόθεν έσχες"
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook