Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Την Παρασκευή ψηφίζεται το φορολογικό

Την Παρασκευή ψηφίζεται το φορολογικό

Η 16η Ιανουαρίου και η νέα συνεδρίαση του Eurogroup για την εκταμίευση του δεύτερου μέρους της δόσης πλησιάζει και ο Γιάννης Στουρνάρας συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό. Προτεραιότητα το φορολογικό.

“Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, πρέπει να έχουμε ψηφίσει το φορολογικό, το οποίο είναι και το σημαντικότερο θέμα” δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας πως το μίνι-φορολογικό θα ψηφιστεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό έγινε με θέμα τον “γενικότερο συντονισμό οικονομικής πολιτικής” όπως είπε.

Η ψήφιση του φορολογικού αποτελεί άλλωστε προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση, γι’ αυτό και το οικονομικό επιτελείο έχει ξεκινήσει αγώνα δρόμου, για να κλείσει τις όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν.

Βασική εκκρεμότητα είναι το νέο σύστημα αποδείξεων, όπου πέρα από την υποχρέωση συλλογής στο ύψος του 25% του εισοδήματος, υπάρχει έντονος προβληματισμός για το ύψος της ποινής φόρου που θα επιβάλλεται σε όσους δεν συγκεντρώνουν το απαιτούμενο ύψος.

Και ενώ το μίνι φορολογικό δεν έχει ακόμα ψηφιστεί, το οικονομικό επιτελείο προετοιμάζει το επόμενο νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή, η σύνταξη του οποίου θα ανατεθεί σε ειδική ομάδα Ελλήνων και ξένων εμπειρογνωμόνων.
Το νομοσχέδιο θα προβλέπει μεταξύ άλλων την άρση του ανασταλτικού χαρακτήρα των ποινικών κυρώσεων για τους φοροφυγάδες, αν και καταβάλλεται προσπάθεια από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης, να έρθουν πιο γρήγορα οι διατάξεις, με ξεχωριστό νομοσχέδιο.

Μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, ο κ. Στουρνάρας ρωτήθηκε για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να τον βάλει στο κάδρο όσον αφορά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, απάντησε όμως ότι δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα και πως δεν τον αφορά.

Σχετικά με τις υποθέσεις επιχειρηματιών οι οποίοι οδηγούνται τις τελευταίες μέρες στο αυτόφωρο για χρέη στο δημόσιο ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως οι αρχές κάνουν τη δουλειά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή είναι η “Νεα Μεταπολίτευση” του Αντώνη Σαμαρά – Οι προτάσεις για την Συνταγματική Αναθεώρηση

Τον μάτιασαν! Χειρουργείο στις γιορτές για τον Γιάννη Στουρνάρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφίζει παραπομπές για την λίστα Λαγκάρντ: Ο Βενιζέλος έκρυβε, ο Παπανδρέου ήξερε και ο Στουρνάρας αναγκάστηκε

Τελεσίγραφο Στουρνάρα για όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό: “Φέρτε πίσω τα λεφτά για να γλιτώσετε”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε