Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Την Πέμπτη η συζήτηση για την προανακριτική

Την Πέμπτη η συζήτηση για την προανακριτική

Ορίστηκε από τη Διάσκεψη Προέδρων πως την ερχόμενη Πέμπτη 17/1 θα συζητηθεί το θέμα της Προανακριτικής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Μετά από συνεννόηση του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τα κόμματα, τη Δευτέρα ή την Τρίτη θα ανακοινωθεί πως θα στηθούν οι τέσσερις κάλπες, μια για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, μια για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μια για τον Γιώργο Παπανδρέου και μια για τον Λουκά Παπαδήμο.

Είτε θα στηθούν ανά πρόσωπο με κατηγορίες που προτείνουν όλα τα κόμματα ή ανά πρόσωπο με τις προτάσεις κάθε κόμματος.

Τα τρία κόμματα της κυβέρνησης προτείνουν να παραπεμφθεί μόνο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την παραπομπή και του Ευάγγελου Βενιζέλου και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τη Χρυσή Αυγή που προτείνουν την παραπομπή (εκτός των δυο πρώην υπουργών Οικονομικών) την παραπομπή και των Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου.

Σημειώνεται ότι για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής και την άσκηση δίωξης απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής, δηλαδή να ψηφίσουν θετικά πάνω από 151 βουλευτές.

Αν η Βουλή αποφανθεί θετικά, θα συγκροτηθεί η Προκαταρκτική Επιτροπή που θα απαρτίζεται από 12-13 μέλη, η οποία θα πρέπει να ολοκληρώσει τις εργασίες της και να καταθέσει το πόρισμά της εντός προθεσμίας την οποία θα προσδιορίσει η Ολομέλεια της Βουλής.

Η Ολομέλεια είναι αυτή που θα κληθεί να αποφασίσει επί του πορίσματος και εφόσον αποφανθεί θετικά με πάνω από 151 θετικές ψήφους, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες του Ειδικού Δικαστηρίου με την κλήρωση των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βαξεβάνης: Αυτή είναι η διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ

Ανεξαρτητοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Αηδόνης

“Να καταδικαστεί ο Γ. Παπανδρέου στα ποινικά δικαστήρια”, υποστηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Στο κυνήγι του χαμένου USB – Εκτός από το CD αναζητείται και το πρωτότυπο στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ – Στο κάδρο των ποινικών ευθυνών και ο Διώτης

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε