Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Την Πέμπτη στη Βουλή Βενιζέλος-Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Την Πέμπτη στη Βουλή Βενιζέλος-Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.10.2012 | 22:24
Πρώτη δημοσίευση: 08.10.2012 | 22:24

Την Πέμπτη στις 10 το πρωί, οριστικοποίησε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την κλήτευση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου προκειμένου να την ενημερώσουν για την επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ», ενώ την Παρασκευή, θα κληθούν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης καθώς και ο νυν υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Στο μεταξύ, κατά την μαραθώνια ακρόασή του, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος επιβεβαίωσε ότι είναι σε εξέλιξη έλεγχοι για 32 πολιτικά πρόσωπα τονίζοντας ότι ο αριθμός αυτών που ελέγχονται είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτούς που είδαν το φως της δημοσιότητας προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζει πόσοι από αυτούς είναι εν ενεργεία βουλευτές.

Ο. Στασινόπουλος, διέψευσε ακόμα ότι έχει συνταχθεί οποιαδήποτε επίσημη λίστα από το ΣΔΟΕ με το χαρακτήρα του δημόσιου εγγράφου, σημείωσε ότι υπάρχουν διάσπαρτα στοιχεία από διάφορες περιφερειακές διευθύνσεις της υπηρεσίας και επέμεινε ότι καμία διαρροή δεν έγινε από τα στελέχη της.

Στις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής αν οι λίστες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι πλαστές, ο κ. Στασινόπουλος απέφυγε να απαντήσει ευθέως, επισημαίνοντας ότι «το θέμα είναι προς διερεύνηση από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη».

Αναφορικά με την λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε ότι μόλις παρέλαβε το στικάκι το έστειλε αμέσως στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι ακόμα και σήμερα επίσημα δεν έχει μάθει αν το ηλεκτρονικό αρχείο περιέχει την επίμαχη λίστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κατέθεσαν στον οικονομικό εισαγγελέα Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου


   Διαδώστε αυτό το άρθρο