Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Την Τρίτη η συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ στο Βερολίνο

Την Τρίτη η συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ στο Βερολίνο

Μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς επισκέπτεται για δεύτερη φορά το Βερολίνο και θα συναντήσει την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Η συνάντηση των δυο ηγετών ορίστηκε για τις 11:30 το πρωί της Τρίτης στην καγκελαρία. Μόνο που δε θα είναι επίσημη. Όπως ανακοίνωσε ο εκπροσώπου της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, πρόκειται για “ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων” και η συνάντηση θα είναι κλειστή για τον Τύπο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί στη γερμανική πρωτεύουσα για παρευρεθεί σε οικονομικό συνέδριοπου διοργανώνει η εφημερίδα “Die Welt”, στο οποίο θα συμμετάσχει και η Άνγκελα Μέρκελ.

“Είναι φυσικό να εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία προκειμένου να επισημάνουμε για μία ακόμη φορά την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της”, τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ, ενώ σημείωσε ότι “η Καγκελάριος και ο Πρωθυπουργός έχουν εδώ και μήνες συχνή και εντατική επικοινωνία”.

Παρά τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος της Μέρκελ δεν αποκάλυψε πάντως ο,τιδήποτε σχετικώς με την ατζέντα της συνάντησης.

Το επόμενο διάστημα, ο κ. Σαμαράς ετοιμάζει κι άλλα ταξίδια στο εξωτερικό, ανάμεσά τους και στο Κατάρ όπου θα αναζητηθούν επενδυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ-Σαμαρά σε νέα δημοσκόπηση – “Πέφτει” η Χρυσή Αυγή

Μήνυμα Σαμαρά: Τέλος στην ασυλία των επωνύμων και στην ατιμωρισία των ισχυρών

Σαμαράς: να προασπίσουμε την αξιοπιστία μας

Σόιμπλε: “Με την κυβέρνηση Σαμαρά η Ελλάδα σοβαρεύτηκε με τις μεταρρυθμίσεις”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε