Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Την αγροτική πολιτική θα παρουσιάσει την κυβέρνηση από το Ρέθυμνο

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης θα παρουσιάσει το “Καλάθι προϊόντων της Κρήτης”.

Με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου, ο οποίος θα παρουσιάσει την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στο Ρέθυμνο της Κρήτης η περιφερειακή σύσκεψη για την αγροτική ανάπτυξη του νησιού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης θα παρουσιάσει το “Καλάθι προϊόντων της Κρήτης” που είναι συνδεδεμένο με τη μεσογειακή διατροφή.

Ο υφυπουργός κ. Γιάννης Κουτσούκος θα παρουσιάσει τον αγροτικό “Καλλικράτη” και η υφυπουργός κα Μιλένα Αποστολάκη θα παρουσιάσει το “πρόγραμμα υποστήριξης του αγρότη-Έρευνα κατάρτιση πιστοποίηση”.

Παράλληλα, το τετραετές πρόγραμμα ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας παρουσίασε σε ημερίδα της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης.

Όπως τόνισε ο εκσυγχρονισμός του τομέα θα ολοκληρωθεί το 2011 με την στροφή στην παραγωγή και στις διαρθρωτικές αλλαγές (υπουργείο, συνεταιρισμοί κλπ). Το 2012 θα υπάρξει βελτίωση της ανάπτυξης με την αντιστροφή στο ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών αγροτικών προϊόντων, ενώ το 2013 θα μπούμε σε μια δυναμική ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα και σε μια εγρήγορση για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ 2014-2020.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι με τον αγροτικό “Καλλικράτη” η κυβέρνηση θα στείλει τους γεωπόνους και τους κτηνίατρους στο χωράφι, κοντά στο αγρότη. Εξήγγειλε δε την ίδρυση ενός δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων σε κάθε μια από τις περιφέρειες της χώρας. 

    

   

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε