Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται η ημερομηνία των εκλογών

Την επόμενη εβδομάδα θα ξέρουμε την ακριβή ημερομηνία των εκλογών, δήλωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, προσθέτοντας το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης είναι αυτό που θα την καθορίσει.

Μιλώντας στον “Σκάι” ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι «τα δύο-τρία Σαββατοκύριακα, τα οποία είναι υποψήφια, είναι γνωστά».

Ερωτηθείς για το διακύβευμα των εκλογών, ο κ. Καψής απάντησε ότι «υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία που στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική και την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Και εκτιμώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, στις εκλογές, αυτή η πλειοψηφία να εκφραστεί».

Για το ενδεχόμενο έλλειψης αυτοδυναμίας, σχολίασε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου αποτελεί «μια παρακαταθήκη συνεργασίας», ενώ πρόσθεσε ότι «αν δεν υπάρχει πλειοψηφία, θα υπάρξουν κάποιας μορφής συνεργασίες, τις οποίες θα προσδιορίσουν βέβαια τα ίδια τα κόμματα».

Σε ερώτηση για τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η νέα κυβέρνηση τον Ιούνιο, προκειμένου να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα το 2013 και το 2014, ο κ. Καψής αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων, όπως «η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η αξιολόγηση του δημόσιου τομέα και η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, η επανεξέταση των κοινωνικών επιδομάτων και ο τρόπος με τον οποίον χορηγούνται».

Για το θέμα της μείωσης του προσωπικού στον δημόσιο τομέα σχολίασε πως θα είναι μία από τις δύσκολες στιγμές της νέας κυβέρνησης.

Αναφορικά με νέα μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν τίθεται «αφηρημένα και οριζόντια», αλλά «συνδέεται με την ανταγωνιστικότητα».

«Υπάρχουν τομείς στην οικονομία που έχουν μεγάλο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας. Για παράδειγμα, στον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα το ζήτημα είναι πώς θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας. Θα πρέπει να αυξηθεί η παραγωγικότητα, να υπάρξει νέα τεχνολογία και να γίνουν αλλαγές ενδεχομένως στις διαδικασίες και στο προσωπικό. Βραχυπρόθεσμα περνά και μέσα από τη μείωση των μισθών. Επαναλαμβάνω όμως ότι η μείωση των μισθών δεν είναι ο στόχος. Ο στόχος είναι η ανταγωνιστικότητα» είπε.

Πρωθυπουργός και μετά τις εκλογές ο Παπαδήμος;

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε