Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Την παραίτηση του υπέβαλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος – Την Τρίτη η ανακοίνωση του νέου υπουργού Οικονομικών

Στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος υπέβαλε την παραίτηση του.

 Τα συγχαρητήρια του για την ειλικρινή συνεργασία που είχαν μέχρι σήμερα, απέδωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ανοίγοντας την συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, το απόγευμα.

    Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ο κ. Βενιζέλος υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών και εξήρε το έργο που επιτέλεσε με επιτυχία, όπως είπε, σε δύσκολες συνθήκες. “Είχαμε πολύτιμη συνεργασία στην εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής και εξαιρετική συνεργασία”, τόνισε ο κ. Παπαδήμος και αναφέρθηκε με θετικά λόγια για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας. “Η ελληνική οικονομία κινείται σε πιο στέρεο έδαφος και εισέρχεται σε μια νέα φάση θετικών προοπτικών”, σημείωσε.

    Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε πώς ελήφθησαν “δύσκολες αποφάσεις με επώδυνες συνέπειες για μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Απαραίτητες, όμως, για τη σταθερότητα και τη θέση της χώρας στο ευρώ”.

    Αμέσως μετά, το λόγο έλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην τελευταία του συμμετοχή στο υπουργικό Συμβούλιο, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παπαδήμο για τα θετικά του λόγια και πρόσθεσε: “Διαπραγματευτήκαμε σε δύσκολες συνθήκες και δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε για να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει”.

    Τα συγχαρητήρια του στο νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε, στην παρέμβασή του, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και υπογράμμισε πώς “είναι αμοιβαίος ο σεβασμός”, για να προσθέσει: “Αυτή η κυβέρνηση αφήνει ως κληρονομιά την εθνική συνεννόηση”.

Νωρίτερα ο κ.Βενιζέλος παρέλαβε από τον Γιώργο Παπανδρέου την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ενώ το μεσημέρι συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

-Χαμογελαστό σας βλέπω, είπε ο κ. Παπούλιας.

-Το δικαιούμεθα, απάντησε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε: “η παράταξη απέδειξε ότι υπάρχει. Πάλλεται η ψυχή της. Μας ξεπέρασε η κοινωνία. Και σας τα λέω αυτά, όχι μόνο ως ανώτατο πολιτειακό παράγοντα, αλλά ως προσωπικότητα που προέρχεστε από τα σπλάχνα της παράταξης”.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε πως “τώρα που βρισκόμαστε στο μεταίχμιο σαν χώρα, πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε μια προσπάθεια να μη χαλαρώσουμε και να προχωρήσουμε στην εφαρμογή των νέων μέτρων. Εάν δεν το κάνουμε, θα στρέφεται αυτό κατά της μεσαίας τάξης που ήδη πλήττεται σημαντικά”.

-Τελικά πόσοι ψήφισαν; ρώτησε ο κ. Παπούλιας.

– Διακόσιες σαράντα χιλιάδες, απάντησε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι με τα σημερινά δεδομένα είναι σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο.

Tην Τρίτη στις 3 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.

Αύριο θα ξεκαθαριστεί ποιός θα είναι ο νέος γραμματέας του κόμματος, ενώ ακόμα συζητούνται οι ψήφοι που έπεσαν στην κάλπη από 13 που είχαν βγει για λιγο έξω από το “μαντρί”.

Πόρτα για την επιστροφή τους στο ΠΑΣΟΚ άνοιξαν χθες οι: Μιλένα Αποστολάκη, Βάσω Παπανδρέου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Χρύσα Αράπογλου, Χρίστο Βερελή, Γιώργο Λιάνη, Θωμά Ρομπόπουλο, Χρήστο Κατσούρα, Αλέκο Αθανασιάδη, Δημήτρη Βαρβαρίγο, Αργύρη Λαφαζάνη, Θόδωρο Παραστατίδη και Παύλο Στασινό που άσκησαν χθες το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σύμφωνα με συνεργάτες του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, «το γεγονός και μόνο ότι είναι κοντά μας αποτελεί μία αρχή για τον καθένα ξεχωριστά να βρει τον τρόπο και τον δρόμο της επιστροφής».

Δεν πήραν μέρος στις εσωκομματικές διαδικασίες οι Αλέκος Παπαδόπουλος, Εκτωρ Νασιώκας και Γιώργος Φλωρίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

97,33% ο Ε. Βενιζέλος – 230.000 ψήφισαν- Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε