Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Τις αποκρατικοποιήσεις λιμανιών συζήτησαν Σαμαράς – Μουσουρούλης

Τις αποκρατικοποιήσεις λιμανιών συζήτησαν Σαμαράς – Μουσουρούλης

Η στρατηγική αποκρατικοποίησης των λιμανιών, τα προβλήματα της ακτοπλοΐας, η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης στο Ανατολικό Αιγαίο αλλά και του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το θέμα του πολυνομοσχεδίου – το οποίο έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των ναυτεργατών – και βρίσκεται στη φάση της συλλογής υπογραφών από τους αρμόδιους υπουργούς, ώστε σύντομα να κατατεθεί στη Βουλή. Συζητήθηκε επίσης το θέμα της αποκρατικοποίησης των λιμανιών, καθώς στο τέλος του μήνα το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις του για το θέμα.

Ο κ. Μουσουρούλης ενημέρωσε διεξοδικά τον Πρωθυπουργό για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στο ανατολικό Αιγαίο και τις ενέργειες που καταβάλλονται από το Λιμενικό για την αντιμετώπιση της. Επιπλέον έγινε συζήτηση και για το θέμα του λαθρεμπορίου καυσίμων και ζητήθηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας να ληφθούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις και ενέργειες για τον περιορισμό του φαινομένου.

Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε ήταν η απλοποίηση και ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού νηολογίου και συμφωνήθηκε πως στόχος είναι να έρθουν περισσότερα πλοία στην ελληνική σημαία.

Ο κ. Μουσουρούλης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό και για τις ενέργειές του σε σχέση με τις μνημονιακές υποχρεώσεις σε ό,τι αφορά τα θέματα του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ενόψει της έλευσης της τρόικας τις επόμενες ημέρες.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Κωστής Μουσουρούλης δήλωσε: “Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την ουσιαστική ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου, ύστερα από τα προβλήματα και τις περιπέτειες που πέρασε τα τελευταία τρία χρόνια.

Συζητήσαμε για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου, το οποίο εισάγει σημαντικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν στα λιμάνια, για να βρεθούν επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τα νησιά μας. Για τη νησιωτική πολιτική, για την αναζωογόνηση της ξεχασμένης εκεί Περιφέρειας, για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες. 

Για το πλαίσιο πολιτικής που εφαρμόζουμε, προκειμένου να στηρίξουμε, όσο είναι δυνατόν, έναν κλάδο που υποφέρει. Για τα ζητήματα που αφορούν στους ναυτικούς και όπως όλοι γνωρίζουμε, η πολιτική για τους ναυτικούς αρθρώνεται γύρω από την υγεία-πρόνοια, την εκπαίδευση και τη ναυτεργασία.

Επίσης συζητήσαμε για τις άλλες πτυχές των πολιτικών του υπουργείου, που συνδέονται με τα θέματα ασφάλειας και αστυνόμευσης στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο και στους λιμένες. 

Έχω σαφείς οδηγίες από τον Πρωθυπουργό να προωθήσω με τους καλύτερους δυνατούς ρυθμούς την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στο υπουργείο, αλλά και το σκέλος των αποκρατικοποιήσεων και των αλλαγών που έχουν να κάνουν με το ρυθμιστικό περιβάλλον. Και πάνω σε αυτή τη γραμμή θα συνεχίσουμε”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Δεμένα τα πλοία και αύριο – Η κυβέρνηση περιμένει τη λήξη της απεργίας

Μουσουρούλης: Σχέδιο ανάπτυξης των λιμανιών – Όχι λιμενεργατών στις ιδιωτικοποιήσεις

 

Συνάντηση Μουσουρούλη με ΠΝΟ

 

“Τα λιμάνια της χώρας δεν πρόκειται να τεθούν εκτός δημοσίου ελέγχου”

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε