Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Το 2016 οι εκλογές στη ΝΔ;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ακόμη και τον επόμενο χρόνο μπορεί να γίνουν οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία αφού πλέον μετά το φιάσκο της πρώτης προσπάθειας ανάδειξης νέου αρχηγού στη Συγγρού “κοσκινίζουν” κάθε λεπτομέρεια και η διαδικασία καθυστερεί επικίνδυνα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως αν και η ευθύνη και του ιδίου, ως υποψηφίου για την προεδρία, είναι να διασφαλίσει ότι αυτό θα συμβεί «το συντομότερο δυνατό» πρόσθεσε πως «Θα καθίσουμε όλοι οι υποψήφιοι σε ένα τραπέζι, θα μας υποδείξει η εταιρεία το χρονοδιάγραμμα των εκλογών και από εκεί και πέρα θα προσαρμοστούμε σε αυτό το χρονοδιάγραμμα», αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι η 13η Δεκεμβρίου η ημερομηνία των εκλογών, αλλά άλλη ακόμη και το 2016 αν κριθεί απαραίτητο.
Την ίδια ώρα ωστόσο είναι πολλοί εκείνοι που τονίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει με διάλυση αφού έχει περάσει στην αφάνεια αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπάρχουν ακόμη και φωνές εντός του κόμματος για ανάδειξη του νέου αρχηγού από το συνέδριο.
Ο Κυριάκος Μητσιτάκης πάντως απέκλεισε ενδεχόμενο διάσπασης και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρας λέγοντας πως ήταν ότι ο ίδιος που δυναμίτισε τη συναίνεση και πως ο ίδιος προεκλογικά ήταν που καλλιέργησε τον απόλυτα διχαστικό λόγο. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε παράλληλα πως η Ν.Δ. δεν θα γίνει το πολιτικό δεκανίκι της κυβέρνησης.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε