Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Το 68,9% των Ελλήνων στηρίζουν τα σκληρά μέτρα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το 86,4% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 57,2% της Νέας Δημοκρατίας δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στα νέα μέτρα.

Οι δραματικές στιγμές της ελληνικής οικονομίας αποτυπώνονται στη στήριξη που παρέχουν οι πολίτες στα σκληρά μέτρα, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στο διάγγελμα που έκανε. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΑ, περίπου 7 στους δέκα πολίτες στηρίζουν την αναγκαιότητα των σκληρών μέτρων. Συγκεκριμένα, το 68,9% λένε ναι στα επώδυνα μέτρα, ενώ μόλις το 23,6% τα θεωρούν υπερβολικά.

Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι το 50,2% θεωρούν τα συγκεκριμένα μέτρα δίκαια, σε αντίθεση με το 41,1% που τα θεωρούν άδικα. Μάλιστα, από όσους δηλώνουν ότι βρίσκονται στο χώρο της Αριστεράς, το 63,1% αξιολογούν τα μέτρα ως αναγκαία. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι πολίτες δείχνουν διατεθειμμένοι να κάνουν θυσίες για να βελτιωθεί η εικόνα της ελληνικής οικονομίας, καθώς το 48,4% των πολιτών αναφέρουν πως είμαστε σε κατάσταση κρίσης, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό το 36,5% θεωρούν πως υπάρχει κίνδυνος χρεωκοπίας. 

Η περιβόητη συναίνεση φαίνεται πως έχει και πολιτικά οφέλη και κυρίως για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, η στάση του οποίου κρίνεται θετικά από το 62,6% των ψηφοφόρων. Ανάλογη θετική κρίση εισπράττει και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ με 58,2%, ενώ αντίθετα ρεκόρ αρνητικών απόψεων συγκεντρώνει η Αλέκα Παπαρήγα σε ποσοστό 87,5% και ο Αλέξης Τσίπρας σε ποσοστό 78,3%. 

Οι ερωτηθέντες αναφέρονται και στις κινητοποιήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει διάφοροι κλάδοι και ιδιαίτερα οι αγρότες. Το 46,3% θεωρούν δίκαιες, αλλά υπερβολικές τις κινητοποιήσεις των αγροτών, το 26% τις θεωρούν απαράδεκτες και αντικοινωνικές, ενώ το 25,3% τις θεωρεί δικαιολογημένες και αναγκαίες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε