Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το Ισραήλ αναγνωρίζει την ελληνική ΑΟΖ προλαβαίνοντας ακόμη και την... Ελλάδα!

Το Ισραήλ αναγνωρίζει την ελληνική ΑΟΖ προλαβαίνοντας ακόμη και την... Ελλάδα!
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.02.2011 | 11:51
Πρώτη δημοσίευση: 18.02.2011 | 11:51

Πριν καν η Ελλάδα κινηθεί για την αναγνώριση της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης στα ανατολικά μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου

οι Ισραηλινοί έρχονται να δώσουν στη δημοσιότητα χάρτες που περιγράφουν την πορεία που θα έχει ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου τους κοιτάσματος “Λεβιάθαν” προς την Ευρώπη, μέσω υποθαλάσσιου αγωγού που θα περνά από την Ελλάδα.

Με αυτόν τον τρόπο το Ισραήλ αναγνωρίζει ότι οι ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου εφάπτονται, παρακάμπτοντας έτσι τις όποιες διαφωνίες των Τούρκων που δεν αναγνωρίζουν υφαλοκριπίδα στο Καστελόριζο.

Ο αγωγός θα πρέπει να διασχίζει την θαλάσσια περιοχή που, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αποτελεί μέρος της ελληνικής ΑΟΖ, και συγκεκριμένα του τμήματος της ΑΟΖ που η Ελλάδα διαθέτει στην θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, χάρη στην ύπαρξη του Καστελόριζου, της Ρω και της Μεγίστης.

Με την πρότασή τους, οι Ισραηλινοί με σαφή τρόπο αναγνωρίζουν την ελληνική ΑΟΖ στην περιοχή και δίνουν στην Ελλάδα ένα ακόμα διαπραγματευτικό χαρτί.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook