Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Το ΛΑΟΣ ψηφίζει προσφυγή στο ΔΝΤ

Το ΛΑΟΣ ψηφίζει προσφυγή στο ΔΝΤ

Μπροστά σε τόσο υψηλά επιτόκια ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε υπέρ για ΔΝΤ.

Να κοιτάξουμε όλοι τα πράγματα κατάματα, να «κάνουμε επιτέλους τη διάγνωση» ότι «η Ελλάδα έχει καρκίνο» και μετά να αποφασίσουν όλοι αν θα προσέλθουν να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια, ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης κατά την ομιλία του στη Βουλή. 

Ο κ. Καρατζαφέρης καταλόγισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των υπολοίπων κομμάτων ότι δεν πρότειναν καμία λύση στο να εξεύρει ο υπουργός Οικονομικών άμεσα τα 10 δισ. ευρώ και με ποιο επιτόκιο γιατί – όπως είπε – αυτό είναι το θέμα, «η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει αν δεν δανειστεί». Και το θέμα είναι, όπως είπε, αν συμπαραστέκεσαι σε αυτή την προσπάθεια ή γυρίζεις την πλάτη.

Η ουσία – όπως ανέφερε – είναι όχι αν συμφωνούμε να πάμε στο ΔΝΤ, αλλά το ότι αυτό έρχεται. Διερωτήθηκε «σε ποιο ποσοστό επιτοκίου θα εξακολουθούμε να λέμε ότι δεν πάμε στον μπαμπούλα;». Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε ότι μεθαύριο θα συναντήσει έναν φοβισμένο Μπαρόζο για βρίσκεται σε δίλημμα «ή αξιοπιστία της ΕΕ που περνάει από βοήθεια της Ελλάδας ή θα γίνει υποχείριο της Μέρκελ». «Εκεί είναι ο φόβος τι θα ακολουθήσει η Ευρώπη κι εκεί στέκεται η Ελλάδα. Και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για το ένα και για το άλλο» υπογράμμισε. 

Ο κ. Καρατζαφέρης ρώτησε τον πρωθυπουργό αν την Πέμπτη πρόκειται στις Βρυξέλλες να συναντήσει τον κ. Γκρουέφσκι και ανέφερε ότι η χθεσινή εμπλοκή με τα τούρκικα πολεμικά δεν έχει σχέση με καμία άλλη και πως η «Άγκυρα επιζητά ένα θερμό επεισόδιο για εσωτερική κατανάλωση. Πρέπει να είναι εξαιρετικά τεταμένη η προσοχή της Ελλάδας μήπως βρεθούμε σε κανένα στρίμωγμα τύπου Ιμίων» είπε. Αφού ανέφερε ότι αντιλαμβάνεται τον δύσκολο ρόλο με τον κ. Γκρουέφσκι ξεκαθάρισε ότι «οι άλλοι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν», ο ΛΑΟΣ το όνομα ή παράγωγο δεν το δέχεται. Ζήτησε και από τον κ. Σαμαρά να διευκρινήσει ποια είναι η «κόκκινη» γαλάζια γραμμή.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι βρεθούν τα λεφτά, αλλά «φτάνουν μέχρι το Σεπτέμβριο» και ρώτησε μετά τι θα κάνουμε «θα βρούμε άλλο ΔΝΤ;». «Όταν έρχονται αυτοί δεν φεύγουν εύκολα. Την τελευταία φορά που ήρθαν – όπως λεγόταν τότε – μετά τον ατυχή πόλεμο του 1897 έμειναν μέχρι το 1970. Κι όταν έλεγε ο πρωθυπουργός «χάνουμε σε εθνική κυριαρχία αυτό εννοούσε, την οικονομική. Άλλο τώρα αν από τα γεγονότα έρθουν τα πράγματα σε εθνικές καταστάσεις και αβαρίες» πρόσθεσε.

Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι θα πρέπει να λήξει η κατάσταση με τα νοσοκομεία αφού εκεί γίνεται σπατάλη μεγαλύτερη από τη Ζίμενς, το ίδιο και με το φάρμακο «όχι που πληρώνουμε ακριβά τα φάρμακα για να πέφτουν τρίποντα».  Αναφερόμενος στο θέμα της φορολόγησης της εκκλησίας, κάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει διάλογο μες την εκκλησία. Επανέλαβε τέλος το «όχι» στο πόθεν έσχες στην οικοδομή «αν θέλουμε να πάρουν μπρος οι μηχανές».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε