Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Το Μεσοπρόθεσμο θα περάσει… ακόμη και με ψήφους της Ν.Δ.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μπορεί απλά να ψιθυρίζεται, άλλοι μπορεί να “έχουν την αίσθηση”. Ωστόσο δεδομένα ή αποδείξεις δεν υπάρχουν αλλά υπάρχει βεβαιότητα στους διαδρόμους της Βουλής ότι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου θα έχει εκπλήξεις, όχι όμως τόσο δυσάρεστες για την Κυβέρνηση, ακόμη κι αν υπάρξουν απώλειες από κυβερνητικούς βουλευτές.

Αρχικά, σε ότι έχει να κάνει με όσους αντιδρούν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ώρες φαίνεται μια στροφή. Από το “δεν ψηφίζω” στο “διατηρώ τις επιφυλάξεις μου”. Οι κύριοι Αθανασιάδης, Ρομπόπουλος, Κουρουμπλής και οι κυρίες Αράπογλου και Αντωνίου που έχουν εκφραστεί εναντίον του μεσοπρόθεσμου δεν λένε πλέον  ανοιχτά, στο σύνολό τους, ότι θα καταψηφίσουν και έτσι μένει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο ( για κάποιους ή και όλους αν υπάρξουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής) να υπερψηφίσουν.

Όπως δήλωσε στο Newsit o βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Αθανασιάδης “εγώ επιμένω πως εάν δεν αλλάξει κάτι με τη ΔΕΗ και την ΕΥΑΘ δεν πρόκειται να ψηφίσω το μεσοπρόθεσμο”.

Στο ερώτημα εάν φοβάται μήπως γίνει κάποια κίνηση στρατηγικής και δεν είναι τώρα στη λίστα οι επίμαχες ΔΕΚΟ αλλά τις επαναφέρουν με τροπολογία ένα ή δύο μήνες αργότερα ο κύριος Αθανασιάδης απάντησε “φοβάμαι τα πάντα και γι΄αυτό πάω τοίχο – τοίχο”. Πάντως ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί απο τη θέση του βουλευτή γιατί αυτο το θεωρεί φυγή.

Ακούστε τι δήλωσε χαρακτηριστικά στο Newsit o βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Αθανασιάδης:

Όσον αφορά στο “αντίπαλον δέος” τη Ν.Δ. ήδη η Έλσα Παπαδημητρίου έχει προειδοποιήσει ότι “θα προτάξει το καλό της χώρας” έναντι την κομματικής γραμμής που δεν προσφέρει συναίνεση. Κάποιοι αναφέρονται και σε άλλα ονόματα όπως αυτό του Σωτήρη Χατζηγάκη, του Γιάννη Λαμπρόπουλου ή και του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μπορεί και η Ν.Δ. να έχει απώλειες σε αυτή την ψηφοφορία.

Παράλληλα το βράδυ της Δευτέρας, ο Γιώργος Κοντογιάννης δήλωσε πως οι ανεξάρτητοι βουλευτές που είναι μέλη της “Δημοκρατικής Συμμαχίας” θα ψηφίσουν “κατά συνείδηση”, αφήνοντας και αυτός ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο υπέρ ή κατά του μεσοπρόθεσμου.

Η … περιρρέουσα ατμόσφαιρα οδηγεί σε “καραμπόλες” που βγάζουν 151 ή και πλέον ψήφους υπέρ του μνημονίου.
Άλλωστε όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η Αλέκα Παπαρήγα “η αίσθησή μου είναι ότι θα ψηφιστεί” και μάλλον το αισθητήριο της Γ.Γ. του ΚΚΕ δεν βασίζεται μονάχα στην εμπειρία της στα έδρανα, αλλά και στην “ανάγνωση” δηλώσεων και κινήσεων των τελευταίων 24ωρων .

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Διαβάστε επίσης:
Θρίλερ με τους αντάρτες του Μεσοπρόθεσμου – Δίλημμα του πρωθυπουργού: “Το Μεσοπρόθεσμο η μόνη λύση να ορθοποδήσουμε”

Επιμένει στο ΟΧΙ η Ν.Δ. αλλά προέκυψαν και εκεί “αντάρτες”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε