Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Το Μνημόνιο τινάζει στον αέρα το ΠΑΣΟΚ – Νέα παραίτηση και αντάρτικο από Καστανίδη-Κατσέλη

Το Μνημόνιο τινάζει στον αέρα το ΠΑΣΟΚ – Νέα παραίτηση και αντάρτικο από Καστανίδη-Κατσέλη

– Παραιτήθηκε ο Σπύρος Κουβέλης και ανεξαρτητοποιείται
– Τι απαντά ο Χ. Καστανίδης σε περίπτωση διαγραφής του μετά το όχι στην ψηφοφορία
– Είχε προηγηθεί συνάντηση Κατσέλη-Καστανίδη – Φημολογίες ακόμα και για νέο κόμμα
– Σίγουρη θεωρείται η διαγραφή τους από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, Λάμπρος Μίχος, Κυριακή Τεκτονίδου, Μαρία Κυριακοπούλου, Ηλίας Θεοδωρίδης και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος με έγγραφή δήλωσή τους αναφέρουν ότι δεν θα πάρουν μέρος στην σημερινή ψηφοφορία στην Βουλή καθώς αυτή “επιβλήθηκε ως μόνη επιλογή στο πολιτικό σύστημα και αγνοεί τον ελληνικό λαό”.

Mετά τις πολλές διαρροές που μετρά το ΠΑΣΟΚ έρχονται να προστεθούν και οι συγκεκριμένοι έξι βουλευτές, ενώ και η Λούκα Κατσέλη ενημέρωσε και επισήμως πλέον πως δεν προτίθεται να υπερψηφίσεικ τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν. Η Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι “η αρνητική μου ψήφος στο υπό συζήτηση Νομοσχέδιο εκφράζει την πεποίθησή μου ότι τα μέτρα οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής που ενσωματώνονται στο παρόν Νομοσχέδιο αντιστρατεύονται την επιδίωξη εξόδου της χώρας από τη σημερινή κρίση υπερχρέωσης που αποτελεί ύψιστο δημόσιο και εθνικό συμφέρον”.

ΔΗΛΩΣΗ Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ
 

Στις σημερινές παραιτήσεις ήρθε να προστεθεί και εκείνη του βουλευτή Σπύρου Κουβέλη, ο οποίος ανέφερε ότι δεν θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και παραιτείται, αλλά δεν παραδίδει την έδρα του και παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι, τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη «παραδώσει» τις βουλευτικές τους έδρες αρνούμενοι να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία. Πρόκειται για τον βουλευτή Αρτας Πάυλο Στασινό, Ζακύνθου Δημήτρη Βαρβαρίγο και Α’ Αθηνών Πέμης Ζούνη. Οι τρεις αντικαταστάτες τους ορκίστηκαν ήδη όμως η Άννα Βαγενά που παίρνει την θέση της Πέμη Ζούνη δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα.

Τόσο οι έξι βουλευτές όσο και η Λούκα Κατσέλη εάν τελικά πραγματοποιήσουν τα όσα αναφέρουν τότε θεωρείται σίγουρο πως ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου θα τους διαγράψει. Πάντως, στο ενδεχόμενο διαγραφής ο κ. Καστανίδης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “αν μας διαγράψει ο Γιώργος Παπανδρέου τότε θα πρέπει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό γιατί μέχρι χθες υποστήριζε το δημοψήφισμα”.

Από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις τους άφησαν να εννοηθεί ότι θα καταψηφίσουν οι κυρίες Βάσω Παπανδρέου, Χρύσα Αράπογλου και Ελενα Παπαρίτη καθώς και οι κ.κ. Χρήστος Μαγκούφης και Δημήτρης Κουσελάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρχισε η “μάχη” του “ΝΑΙ” και του “ΟΧΙ” – Τα μεσάνυχτα η κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία – ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετρούν τις απώλειες τους

Διαβάστε τα μέτρα που ψηφίζονται με το νέο μνημόνιο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε