Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται – Οι δημοσκοπήσεις το φέρνουν 5ο κόμμα και τα στελέχη του διαγκωνίζονται ποιός θα πει την καλύτερη ατάκα

– Λοβέρδος: “Το ΠΑΣΟΚ είναι ακέφαλο”
– Χρυσοχοϊδης: “Ψηφισα το μνημόνιο με το πιστόλι στον κρόταφο”
– Καστανίδης: “Η χώρα χάνεται και το ΠΑΣΟΚ χτενίζεται”

Όλα τελικά σ’ αυτή την ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων. Και η προτεραιότητα πολλών κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να είναι η προσωπική πολιτική τους επιβίωση.

Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο κάποιοι προσπαθούν να μείνουν την επικαιρότητα και να βγουν μπροστά όταν κρίνουν ότι θα αρχίσει επι της ουσίας η μάχη της διαδοχής. Την ίδια ώρα όμως κάποιοι από αυτούς έχουν θέσεις ευθύνης! Είναι υπουργοί μιας κυβέρνησης που καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της χώρας.

Το δικό τους μέλλον όμως φαίνεται να μπαίνει σε πρώτη μοίρα. Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του πρώτου σε δύναμη κόμματος του ελληνικού κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επέλεξε να σώσει τον κόσμο πηγαίνοντας στην Κόστα Ρίκα και να επιτρέψει σε εκείνους που καλοβλέπουν την καρέκλα του να δινουν την χαριστική βολή στην όποια συνοχή υπάρχει στο κόμμα τους.

Το ΠΑΣΟΚ, διαλύεται και αυτό αποτυπώνεται όχι μόνο στις δημοσκοπήσεις σαν κι αυτή της VPRC, που το φέρνει να είναι 5ο κόμμα, αλλά και στην συνείδηση των ψηφοφόρων του.

Το μπαμ έγινε με την ανταρσία στην Βουλή και την καταψήφιση της τροπολογίας Λοβέρδου. Κανένας συντονισμός, ως είθισται, καμμία συνοχή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Τι κι αν ο κ. Λοβέρδος σήμερα δηλώνει ότι οι βουλευτές γνώριζαν από την περασμένη Πέμπτη την τροπολογία. Σημασία έχει ότι την καταψήφισαν!

Ο κ. Λοβέρδος παραδέχθηκε κιόλας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «ακέφαλο». Και ποιός ευθύνεται γι’ αυτό;

Νωρίτερα, ένα άλλο στέλεχος και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καστανίδης δήλωνε ότι :«δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη φάση ως χώρα και εμείς στο ΠΑΣΟΚ να χτενιζόμαστε».

Kαι βεβαίως, ο και υποψήφιος Πρόεδρος, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει Μιχάλης Χρυσοχοϊδης να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Να προσπαθεί να εξηγήσει γιατί δεν διάβασε το Μνημόνιο και να το κάνει ακόμα χειρότερο λέγοντας σε σημερινή πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ότι: “Ψήφισα το Μνημόνιο με το πιστόλι στον κρόταφο!”

Άρα δεν είναι απορίας άξιο, πως ένα ακέφαλο κόμμα στο οποίο “χτενίζονται” και ψηφίζουν νόμους που αλλάζουν την ζωή των κατοίκων της χώρας με το πιστόλι στον κρόταφο, βρίσκεται από κυβερνών στην πέμπτη θέση των δημοσκοπήσεων και από κοινοβουλευτική πλειοψηφία οδηγείται σε ποσοστά – σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις – της τάξης του 12%!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χρυσοχοϊδης: “Κλήθηκα να υπογράψω το Μνημόνιο με το πιστόλι στον κρόταφο”

Εισηγήσεις ακόμα και για διαγραφή του Μ. Χρυσοχοΐδη από το ΠΑΣΟΚ – Στις 2/2 συνεδριάζει η ΚΟ

 Σάλος από την παραδοχή Χρυσοχοΐδη: “Δεν το είπα με καμάρι ότι δεν διάβασα το Μνημόνιο – Υποκριτική η στάση της ΝΔ”

 ΝΔ: Θράσος και ανευθυνότητα από τον κ.Χρυσοχοϊδη

 Χρυσοχοϊδης: “Δεν διάβασα το Μνημόνιο”

Καστανίδης: “…κι εμείς στο ΠΑΣΟΚ χτενιζόμαστε”

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε