Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΚΚΕ

Αλέκα Παπαρήγα ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του το ΚΚΕ, ζητά αλλαγή ψήφου με τη δράση των πολιτών.

Το ΚΚΕ σε μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά τονίζει ότι το 2010 “μπορεί να γίνει μια καλή χρονιά για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά μόνο εάν ενωμένοι ξεσηκωθούν για να αποκρούσουν την αντιλαϊκή θύελλα που έχουν εξαπολύσει εναντίον τους η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία, με τη στήριξη της ΝΔ”.

 “Αυτό μπορεί να γίνει -προσθέτει το ΚΚΕ – αν εμπιστευθούν την οργανωμένη τους δύναμή, με τη δράση τους διορθώσουν την ψήφο που έδωσαν στις τελευταίες εκλογές και αντεπιτεθούν για τα δικαιώματά τους, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την λαϊκή εξουσία”. 

Κατά το ΚΚΕ, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να απορρίψουν την «εθνική συστράτευση και συναίνεση» που τους καλούν τα κόμματα και οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας κινδυνολογώντας ή προβάλλοντας απατηλά συνθήματα.

Ο καπιταλισμός είναι προ πολλού ξεπερασμένος, σημειώνει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες για να βελτιωθεί ουσιαστικά και σημαντικά η ζωή του λαού. 

Για να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελος του λαού, χρειάζεται πρώτα από όλα να γίνουν λαϊκή-κοινωνική περιουσία οι μεγάλες επιχειρήσεις, ώστε σχεδιασμένα με εργατικό και κοινωνικό λαϊκό έλεγχο να υπηρετούν τις δικές του ανάγκες και όχι την κερδοφορία των καπιταλιστών, αναφέρει το ΚΚΕ και καταλήγει: 

“Με ισχυρό ΚΚΕ, ισχυρό λαϊκό κίνημα και συμμαχία για λαϊκή εξουσία. Ο Σοσιαλισμός είναι επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ. Είναι η μόνη απάντηση στη βαρβαρότητα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε