Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 38 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το ΣΔΟΕ σηκώνει τα χέρια ψηλά για τις 60 μεγαλύτερες καταθέσεις στη λίστα Λαγκάρντ

Το ΣΔΟΕ σηκώνει τα χέρια ψηλά για τις 60 μεγαλύτερες καταθέσεις στη λίστα Λαγκάρντ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.02.2013 | 23:07
Πρώτη δημοσίευση: 27.02.2013 | 23:07

Ο Περιφερειακός Διευθυντής του Σώματος Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά την κατάθεση του στην Προκαταρτική Επιτροπή, στην ίδια ουσιαστικά γραμμή με τα όσα κατέθεσε την Τρίτη στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ο επικεφαλής της Αρχής Ξεπλύματος Χρήματος Π. Νικολούδης, επιβεβαίωσε το… «μπάχαλο» που επικρατεί στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Παναγιωτόπουλο το έργο του ΣΔΟΕ είναι εξαιρετικά δύσκολο και ειδικότερα, όσον αφορά στους 60 λογαριασμούς με τις υψηλότερες καταθέσεις στη λίστα Λαγκάρντ το Σώμα έχει «σηκώσει τα χέρια».

Ποιοι είναι οι λόγοι που το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να βρει την… άκρη του νήματος;

Εκτός από το πάγιο θέμα της υποστελέχωσης του ΣΔΟΕ είναι και η απροθυμία των τραπεζών να δώσουν στοιχεία αλλά και η αδυναμία των φοροελεγκτικών αρχών να δώσουν στοιχεία για το φορολογικό προφίλ των καταθετών.

Άφωνα έμειναν τα μέλη της Προκαταρτικής Επιτροπής που ειδικά για το θέμα της απροθυμίας των τραπεζών να συνεισφέρουν στην έρευνα, προσανατολίζονται να ζητήσουν εισαγγελική παρέμβαση, ειδικά για τα τρία εμπλεκόμενα συγγενικά πρόσωπα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Την Πέμπτη στην Επιτροπής αναμένεται να καταθέσει ο Νίκος Λέκκας, πρώην διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ, ο οποίος σύμφωνα με τον επικεφαλή της υπηρεσίας Στέλιο Στασινόπουλο συνέδεσε τον λογαριασμό των 550 εκατ. ευρώ με την Μαργαρίτα Παπανδρέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Αθανασίου "καρφώνει" Παπακωνσταντίνου: "Αυτός σταμάτησε την έρευνα για τη λίστα"

Δύο πρώην συνεργάτιδες Παπακωνσταντίνου: Δεν ξέραμε τίποτα για τη λίστα

Οι οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν τα πρακτικά της Προανακριτικής


   Διαδώστε αυτό το άρθρο