Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Το ακραίο σπόρ της ψηφοθηρίας σε περιβάλλον β΄ δανειακής

Το φέρνει έτσι η συγκυρία ώστε να γίνονται εκλογές πάνω στη συμπλήρωση δύο χρόνων από την προσφυγή της κυβέρνησης του «λεφτά υπάρχουν» στο ΔΝΤ και την υπογραφή του πρώτου μνημονίου , που με την προσθήκη του δευτέρου καταβυθίζει το βιοτικό επίπεδο στη χώρα σε πραγματικά βαλκανικά επίπεδα .

Και αντί το βασικό προεκλογικό συζητούμενο να είναι ποιοί και πως οδήγησαν τη χώρα στη φρικτή οικονομική υποδούλωση , διάρκειας τουλάχιστον μιας γενιάς , απεναντίας είναι τα επικοινωνιακά κουτσομπολιά , γύρω από τις κλασσικές προεκλογικές πομφόλυγες της δήθεν αναίρεσης επώδυνων φόρων και του πακέτου μεταναστευτικό –εγκληματικότητα .

Την ώρα που , άλλο να το ακούς και άλλο να το βλέπεις , ψηφίζεται ο ειδικός λογαριασμός για την εξασφάλιση των δανειστών , δηλώνουν επίσημα στη Γερμανία ότι κέρδισαν δις από την ελληνική αναδιάρθρωση , λέει ο Αλμούνια πως η επιτροπή δεν υπαγόρευσε τη μέθοδο υπολογισμού του ελλείμματος του ‘09, εδώ τα φώτα πέφτουν αλλού .

Πέφτουν στην κοροϊδία του πληθυσμού ότι τάχα το δυσβάσταχτο μέτρο με το χαράτσι των ακινήτων μέσω ΔΕΗ θα εξαλειφθεί και πως δεν θα απολυθούν οι δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που προβλέπει μαζί μα τα υπόλοιπα , η δεύτερη δανειακή σύμβαση .

Πέφτουν στη κάθε γειτονιά , στη Πατησίων , στην Ακαδημίας και όποια επίμαχη εστία φορτωθούν σε κλούβες μετανάστες για να οδηγηθούν στο πρώτο νοητό για την ώρα κέντρο κράτησης . Πέφτουν στην συμψηφιστική ανθρωποφαγική εξαγγελία κάθε μορφής και τις λοιπές ακρότητες που βρήκαν έδαφος έκφρασης στο διαχρονικό κενό πολιτικής ουσίας και στο περίσσευμα επικοινωνιακής μπαρούφας και λαικισμού.

Πέφτουν στην ελκυστική , είναι αλήθεια , προπαγάνδα της πρόθεσης , που παρουσιάζεται ως συντελεσμένο γεγονός, χιλιάδων νέων να ακολουθήσουν σταδιοδρομίες βουκόλων ,καλλιεργητών βοτάνων ή εκτροφέων σαλιγκαριών . Αφού ένα στεγνό από δημιουργικές ιδέες και πρόνοιες πολιτικό σύστημα αναλώθηκε επί χρόνια στην μετοχική διαχείριση των ψηφοφόρων και την παροχή μικρού μεγάλου μερίσματος , τώρα τους κατευθύνει απεγνωσμένα στην ύπαιθρο .

Περισσότερο για να συγκεράσει το κοινωνικό χάος των μεγάλων αστικών κέντρων στις περιφέρειες , όπου θα μεταφερθούν μαζί με τις όποιες δραστηριότητες και οι σφετεριστές τους . Όμως η ύπαιθρος απαιτεί κουλτούρα την οποία αφάνισε ο μεταπολιτευτικός παράδεισος οδηγώντας τους ανθρώπους στο δημοσιουπαλληλήκι , άντε και στο φορογικό παράδεισο των ελευθεροεπαγγελματιών .

Δεν θα αρκέσει ,δυστυχώς, ο επικοινωνιακός παράδεισος που υπόσχεται το ολιγοπώλιο του διαδικτύου προκειμένου να ανθίσουν στην ύπαιθρο τόσο ελπιδοφόρες προς εξαγωγή ,παραγωγές σπόρων θάμνων και βοτάνων που μνημονεύονται από την εποχή του Αριστοτέλη και του Ιπποκράτη . Η στροφή στις περιφέρειες και στην ύπαιθρο θα αποσώσει λίγους , κυρίως του έχοντες όχι μόνο γνώση και άκρες για παροχή έκτασης , αλλά τους εχοντες κουλτούρα και βίωμα .

Όμως ησυχία ,έρχονται εκλογές και οι υποψήφιοι , μικροί μεγάλοι σφάζονται για μια φωτογραφία , ένα τίτλο και μια λεζάντα στη ψηφοθηρική επιτάχυνση , που μοιάζει όσο ποτέ άλλοτε με ακραίο σπόρ. Κι όσοι δεν εχουν ανάγκη απο ψήφο, όπως ο καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης , αυτενεργούν και μετατρέπουν σε πειραματόζωα χιλιάδες μαθητές της Α’ Λυκείου , ενω δεν αποκλείεται να πραγματοποιούν για λογαριασμό άλλων την συνολική ψηφοθηρική αυτοαναίρεση που οι ίδιοι δεν μπορούσαν να κάνουν .

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε