Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Το δίλημμα του Παπανδρέου από τη ΔΕΘ: “Ή αλλαγές ή καταστροφή”

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «πολύ παραγωγική» τη συζήτηση με τους φορείς της Β. Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης.

«Επιμένουμε στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις, αμέσως μετά την κυβερνητική συνάντηση με το δήμαρχο και τους παραγωγικούς φορείς στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

«Χρειάζεται να κάνουμε μια βασική επιλογή: Να αλλάξουμε» επεσήμανε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν δύο δρόμοι».

«Ο ένας δρόμος είναι ακριβώς των μεγάλων αλλαγών σε μια παραγωγική και δημιουργική Ελλάδα. Ο άλλος δρόμος είναι, ο δήθεν εύκολος, που δεν βλέπει τα προβλήματα κατάματα αλλά τελικά είναι ανεύθυνος και φέρνει την καταστροφή. Εμείς επιμένουμε στο δρόμο της αλλαγής, στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε :

«Επιμένουμε σε αυτό, γιατί αυτό δημιουργεί σταθερότητα και ανοίγει προοπτικές. Γιατί ξέρουμε ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες προοπτικές. Πιστεύουμε στην Ελλάδα, στις δυνάμεις της και θα τα καταφέρουμε».

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «πολύ παραγωγική» τη συζήτηση με τους φορείς της Β. Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι «αναδείχθηκαν και πάλι οι πολλές δυνατότητες που έχει αυτή η περιοχή, η προικισμένη, στην βιώσιμη ανάπτυξη, στην πράσινη ενέργεια, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στην βιομηχανία, σε ένα παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό, που έχει μια μεγάλη παράδοση». Σημείωσε ωστόσο, ότι και αυτή η περιοχή «περνάει, όπως οι άλλες περιοχές της Ελλάδας μια βαθιά ύφεση και με μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, όπως είναι της ανεργίας».

«Είναι ακριβώς αυτό το μεταβατικό στάδιο που περνάμε, ένα δύσκολο στάδιο από μια οικονομία και μια ανάπτυξη που βασίστηκε σε πήλινα πόδια. Ήταν μια οικονομία εξαρτημένη, πελατειακή, όχι παραγωγική, παρασιτική», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας: «Για αυτό, χρειάζεται να κάνουμε μια βασική επιλογή: να αλλάξουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΣΤΗ ΔΕΘ ΤΟΥ 2011

Με καδρόνια και μαύρες σημαίες οι ένστολοι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης – Ξεκίνσε η πορεία αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών – ΦΩΤΟ

Γιούχαραν τον πρωθυπουργό την ώρα που έμπαινε στο Δημαρχείο – Βίαιη σύλληψη διαδηλώτριας – ΦΩΤΟ κ VIDEO

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε