Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Το έγγραφο των Γερμανών που ζητούν δεσμευμένο λογαριασμό για την Ελλάδα

Το έγγραφο των Γερμανών που ζητούν δεσμευμένο λογαριασμό για την Ελλάδα

Η αναταραχή για λογαριασμό οικονομικού ελέγχου της χώρας ξεκίνησε με αφορμή τις διαρροές της Ιπποκράτους.

Σύμφωνα με τις διαρροές από την Ιπποκράτους που έκανε λόγο για καμία δέσμευση που να οδηγήσει σε ταπείνωση τη χώρα, ήρθαν στο προσκήνιο σενάρια για τη δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού, πέρα του υπάρχοντος στην Τράπεζα της Ελλάδας, μέσω του οποίου θα γίνεται η διαχείριση των πόρων προς το ελληνικό κράτος.

Στις πληροφορίες μέσω του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει η λέξη ταπείνωση που δημιουργεί την εντύπωση πως οι δανειστές και οι ευρωπαίοι εταίροι δεν ζητούν μόνο την ύπαρξη ενός τέτοιου λογαριασμού, αλλά να υπάρχει εκτός Τράπεζας της Ελλάδος και η εποπτεία του να μην βρίσκεται στις ελληνικές αρχές, αλλά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή σε οποιονδήποτε άλλο φορέα της Ευρώπης.

Για αυτό το θέμα ερωτήθηκαν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, τα οποία ωστόσο δεν επιβεβαιώσαν το θέμα και για αυτό λίγο αργότερα φανερά ενοχλημένο το ΠΑΣΟΚ εδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο που έστειλε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στην κυβέρνηση και με το οποίο θέτει ζήτημα δημοσιονομικής διακυβέρνησης δεσμευμένου λογαριασμού και μάλιστα σημειώνεται πως αυτό το θέμα ο κ. Βενιζέλος το έθεσε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Το κείμενο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών

Πάντως, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν χαρακτηριστικά πως “δεν έχει σημασία τι σου στέλνουν αλλά τι απαντάς”, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως η κυβέρνηση έχει ήδη απορρίψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εμπλοκή για τα εργασιακά! Κουβέλης: “Εγώ δεν τα ψηφίζω τα μέτρα” – Βενιζέλος: “Να κάνει τώρα ο πρωθυπουργός πολιτική διαπραγμάτευση”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε