Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Το… φάντασμα των εκλογών πλανάται πάνω από το Μαξίμου – Οι εισηγήσεις και οι ψύχραιμες φωνές

Το… φάντασμα των εκλογών πλανάται πάνω από το Μαξίμου – Οι εισηγήσεις και οι ψύχραιμες φωνές

Εισηγήσεις για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών δέχεται από συνεργάτες του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που Προσφυγικό και διαπραγμάτευση βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή.  

Το σενάριο για προσφυγή σε πρόωρες κάλπες, αν και είναι ακόμη νωπή η λαϊκή εντολή, ακούγεται όλο και πιο έντονα, μολονότι η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη έσπευσε προχθές να το διαψεύσει και να ρίξει τους τόνους.

Οι ψίθυροι έγιναν φωνές από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα των “Παραπολιτικών” φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ότι θα τα… βροντήξει και θα φύγει αν οι Ευρωπαίοι εταίροι τον “πουλήσουν” στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Ακολούθησε η… βόμβα του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος σε συνέντευξή του στην Real News δεν αφήνει περιθώρια… παρανόησης. “Αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις, που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από τον ελληνικό λαό, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο”, τόνισε.

Να ρίξει τους τόνους επιχείρησε ο Γιάννης Δραγασάκης διαψεύδοντας πως η κυβέρνηση εξετάζει μια ακόμη προσφυγή στις κάλπες, όπως άφησε να εννοηθεί ο Πάνος Καμμένος. “Ούτε ατραπό φυγής αναζητούμε ούτε ηρωική διέξοδο”, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, τη νωπή λαϊκή εντολή και μια πολιτική που κινείται εντός αυτής και πως η κυβέρνηση είναι στη γραμμή της υλοποίησης αυτών που συμφώνησε και με τους θεσμούς και με τον ελληνικό λαό, τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας την Κυριακή (07.02.2016) στον Αθήνα 9.84.
“Μια κυβέρνηση που έχει τη νωπή λαϊκή εντολή και έχει τη δεδηλωμένη στη Βουλή πώς να πάει σε εκλογές; Έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, έχουμε μια πολιτική που κινείται εντός της λαϊκής εντολής που πήραμε. Η κυβέρνηση είναι στη γραμμή να υλοποιήσουμε αυτά που συμφωνήσαμε και με τους θεσμούς και με τον ελληνικό λαό στις εκλογές του Σεπτεμβρίου”, δήλωσε ο κ. Δραγασάκης.

“Αυτό θα κάνουμε, ούτε ατραπό φυγής αναζητούμε ούτε ηρωική διέξοδο, αναζητούμε τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε αυτά που έχουμε πει”, πρόσθεσε. προς 5 ευρώ τη φόρτιση. Βεβαίως, για να γίνουν όλα αυτά, έχουν την κάλυψη κάποιων αρχών και φοβούμαι πολύ – λυπάμαι που το λέω – υψηλά ιστάμενο αστυνομικό διευθυντή, ο οποίος τους προειδοποιεί. Δεν πρόκειται να γίνουμε οι μεσάζοντες εκείνων που βγάζουν μαύρο χρήμα από τους πρόσφυγες”. 

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, προβλέπει πως τον Μάρτιο η χώρα θα έχει οικουμενική κυβέρνηση και ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχειρεί “άνοιγμα” στο Ποτάμι.

“Οι άνθρωποι από το Ποτάμι έχουν μια θέση στη ΝΔ”, τονίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε