Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Το γράμμα της Άννας στον Γιώργο – «Είναι καλύτερα να φύγεις»

«Η πατρίδα είναι πάνω από το κόμμα, το κόμμα πάνω από τα πρόσωπα» λέει η Άννα Διαμαντοπούλου σε ανοιχτή επιστολή της στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου.

Η υπουργός Παιδείας, στενή συνεργάτης και πρόσωπο εμπιστοσύνης επί χρόνια του Γιώργου Παπανδρέου, πρόσθεσε το όνομά της στη λίστα εκείνων που ζητούν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να κινήσει τις διαδικασίες για αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα και να είναι εκείνος που θα βάλει τέλος στην εσωκομματική αναταραχή, που επηρεάζει την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, η Άννα Διαμαντοπούλου έστειλε ένα… γράμμα στον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Και εξηγεί πως «αισθάνομαι αμηχανία να συμμετέχω σε ένα πολιτικό παίγνιο μεταξύ κομμάτων, με μικροσχεδιασμούς και υπολογισμούς εκλογικών ποσοστών, με επιδιώξεις πυρρείων νικών, την ώρα της κρίσης με προφανή τον κίνδυνο όλα να αποβούν σε βάρος της χώρας μου.

Όμως κανείς δεν μπορεί απλά να διαχωρίσει τη θέση του, να ψέξει τους άλλους (κόμματα και πρόσωπα) χωρίς την ίδια στιγμή να καταθέσει εναλλακτική πρόταση που θα προσβλέπει σε άμεσο ζωτικό αποτέλεσμα (αποτροπή της χρεοκοπίας) και προοπτική (δρομολόγηση της ανάπτυξης)».

Ζητά, λοιπόν, να σταματήσει κάθε συζήτηση και αναφορά σε εκλογές. «Η δημιουργία και η συντήρηση ενός μόνιμου προεκλογικού κλίματος και ο σχεδιασμός με βάση την ανάγκη μιας εκλογικής αναμέτρησης επιτείνει την αβεβαιότητα (…) Είναι συνταγή αποτυχίας. Είναι απλά καταστροφική».

Αλλά αν η χώρα οδηγηθεί αναγκαστικά σε εκλογές, προτείνει την εκλογή νέου προέδρου από την Κοινοβουλευτική ομάδα.

Και ζητά επίσης να δοθεί ελευθερία κινήσεων στον Λουκά Παπαδήμο και να κάνουν τα κόμματα που μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα «ανακωχή». «Να διευκολύνεται στην ανασύνθεση της Κυβέρνησης όποτε και όπως χρειαστεί, να διαπραγματεύεται και να αποφασίζει, με την δημιουργική συμμετοχή και στήριξη των κομμάτων. Όλων (…) Κανένα κόμμα δεν μπορεί λόγω των δικών του προβλημάτων ή αναζητήσεων να προκαλεί ανασφάλεια, αναταραχή αλλά και αδράνεια στην λειτουργία της Κυβέρνησης».

Η υπουργός Παιδείας τονίζει ότι πάνω απ’ όλα είναι η διάσωση της χώρας. Και αυτό θα επιτευχθεί από την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, τη συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που «ξέραμε ότι επιβάλλονται αλλά δεν τολμήσαμε».

Και αναφερόμενη ειδικότερα στο ΠΑΣΟΚ, λέει ότι «δεν μπορεί να πέσει στην παγίδα, και από κριτής της κακής στάσης της ΝΔ στην λειτουργία της Κυβέρνησης, να βρεθεί απολογούμενο διότι βασικά στελέχη του στην Κυβέρνηση ασχολούνται και με τα εσωκομματικά μας, κάτι που ελάχιστα ενδιαφέρει την κοινωνία μας, τους πολίτες που υποφέρουν».

«Προφανώς, δεν είναι ούτε δίκαιο, ούτε έντιμο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει το εξιλαστήριο θύμα για όλα όσα έχουν συμβεί», λέει η Άννα Διαμαντοπούλου και ζητά άμεσο απολογισμό του έργου του ΠΑΣΟΚ, των παραλείψεων και των λαθών του.

Γι’ αυτό και όπως τονίζει «σε σεβασμό στο καταστατικό πρέπει να υπάρξει από το Εθνικό συμβούλιο πολιτική κατεύθυνση (…) να υπάρξουν ίδιες δυνατότητες και ευκαιρίες για την προβολή θέσεων όλων των υποψηφίων για την ηγεσία, χωρίς διακρίσεις. Η Ιπποκράτους είναι για όλους».

Λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η Άννα Διαμαντοπούλου κρίνει αναγκαία « την ύπαρξη μιας και μόνο συνθετικής πρότασης γιατί το τελευταίο χτύπημα για το ΠΑΣΟΚ θα ήταν η δημιουργία «Πράσινων και Βένετων» και μάλιστα για θέματα διαδικασιών για την κατάληψη μιας κενής αυτή τη στιγμή, περιεχομένου εξουσίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ 6 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πότε θα παραιτηθεί ο Βενιζέλος

Ξεροσφύρι στο Μαξίμου

Καστανίδης: “Θα είμαι υποψήφιος αν δεν είναι ο Παπανδρέου”

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε