Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Το καλοκαίρι τελείωσε, αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση…

Το καλοκαίρι τελείωσε, αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση…

Στη Μάνη πέρασε το τελευταίο ουσιαστικά Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και από σήμερα ξεκινά η πιο δύσκολη περίοδος για την κυβέρνηση του σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, η οποία δεν αποκλείεται να οδήγήσει ακόμη και σε πρόωρες εκλογές εντός του Φθινοπώρου.

Ο ερχομός των επικφαλής της τρόικας αναμένεται να πυροδοτήσει νέο κύκλο ανασφάλειας και έντασης στο πολιτικό σκηνικό αφου είναι δεδομένο ότι οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών και του ΔΝΤ κρύβουν πολλές «κίτρνες» κάρτες στις τσέπες των σακακιών τους γιατί ο μέχρι τώρα απολογισμός του κυβερνητικού έργου απέχει παρασάγγας από τους στόχους του μνημονίου.

Το Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο θα επιχειρήσουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις εκπέμποντας μήνυμα πολιτικής σταθερότητας και προσήλωσης στους στόχους του μνημονίου, αποδίδοντας τις καθυστερήσεις και τις αστοχίες στην ολοένα αυξανόμενη ύφεση, την επέκταση της κρίσης και την…καλοκαιρινή ραστώνη.

Παρά τους αυστηρούς ελέγχους και τις αυστηρές συστάσεις της τρόικας το κυβερνών κόμμα τις επόμενες 10 μέρες, θα επικεντρώσει:

– πρώτον, στην Εθνική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ που θα πραγματοποιηθεί ανήμερα των γενεθλίων του κόμματος στις 3 Σεπτεμβίου, όπου ο κ. Παπανδρέου θα περιγραψει το ρόλο του ΠΑΣΟΚ και της σοσιαλδημοκρατίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης
– δεύτερον, στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ στις 10 και 11 Σεπτεβρίου, απ΄ όπου θα επιχειρήσει να στείλει μήνυμα αδιοδοξίας και πολιτικής σταθερότητας, αποκλείοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και ανακοινώνοντας μέτρα με στόχο την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Αυτό που ενδιαφέρει επίσης την κυβέρνηση είναι να εδραιωθεί το κλίμα συναίνεσης που διαμοφωθηκε με την ψήφιση του σχεδίου νόμου για τα ΑΕΙ, στην προώθηση των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

Το νομοσχέδιο με τις ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα που θα ψηφισθεί αυτή την εβδομάδα από τη Βουλή θα αποτελέσει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το δεύτερο «επεισόδιο» στο σίριαλ της συναίνεσης μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.

Επόμενο σταθμοί αισιοδοξεί το Μέγαρο Μαξίμου μπορεί να αποτελέσουν αλλαγες και μεταρυθμίσεις που αφορούν τη φοροδιαφυγή, το ενιαίο μσθολόγιο, την απελευθέρωση επαγγελμάτων, τις αποκρατικοποιήσεις κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διακοπές μέρος 4ο – Παπανδρέου-Προβόπουλος στην Καρδαμύλη

Η τρόικα έρχεται και απαιτεί απολύσεις στο Δημόσιο και νέα…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε