Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Το μανιφέστο της Άννας Διαμαντοπούλου – Πώς αντέδρασε ο Βενιζέλος

Ο τίτλος του κειμένου είναι:«Στο δρόμο για τη Δ’ Ελληνική Δημοκρατία- Η Ελλάδα που παράγει». Η κα Διαμαντοπούλου το χαρακτήρισε κείμενο θέσεων για τη διαχείριση της κρίσης και την Ελλάδα του 2020.

Όπως αναφέρει, η παρέμβασή της συμβολίζει το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, μετά τη δημοσιονομική κατάρρευση και την πολιτική κρίση που θα ανοίξει δρόμους για τη δημιουργία μιας ισχυρής και δίκαιης Ελλάδας, με τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων του έθνους.

“Η κρίση”, αναφέρει, “δημιουργεί έκτακτες συνθήκες παντού. Στη διεθνή διαπραγμάτευση, στην επικρεμάμενη απειλή της χρεοκοπίας, στη λειτουργία της Βουλής, στη καθημερινή διακυβέρνηση των υπουργείων, σε όλα επικρατούν έκτακτες συνθήκες. Το ίδιο συμβαίνει και στη λειτουργία των κομμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ προχωρά σε αλλαγή ηγεσίας ζώντας την κρίση της χώρας αλλά και του δικού του ζωτικού πολιτικού χώρου.
Προχωρά στη κορυφαία διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού με χαρακτηριστικά «κατεπείγοντος» χωρίς ουσιαστική
συζήτηση, όταν μάλιστα έρχονται εκλογές.

Η αλλαγή σελίδας απαιτεί επαναπροσδιορισμό του πολιτικού στίγματος και νέο προγραμματικό λόγο.”

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαιρέτησε την παρέμβαση της κ. Διαμαντοπούλου και σε δήλωσή του επισημαίνει ότι “οι σκέψεις μας διασταυρώνονται σε πολλά σημεία. Η πολιτική είναι κατ εξοχήν συλλογική δραστηριότητα και ένα σύγχρονο κόμμα, όπως θέλουμε το ΠΑΣΟΚ, καλείται να λειτουργήσει πρωτίστως ως συλλογικός διανοούμενος”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε