Ειδήσεις ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ CASSINI· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.03.2013 | 09:11

“Ο αγώνας για ελευθερία, δημοκρατία, αξιοπρέπεια είναι πάντα επίκαιρος” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εθνική επέτειο.

"Η Eπανάσταση του 1821 αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές στη μακρόχρονη πορεία των αγώνων του ελληνικού λαού για ελευθερία, αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Δείχνει τις δυνατότητες των λαών, όταν αυτοί αποφασίζουν να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, να αρνηθούν προδιαγεγραμμένες μοίρες, καταστροφικές πορείες κι αδιέξοδα" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Και συνεχίζει: "Σήμερα, η επέτειος της 25ης Μαρτίου αποκτά ξεχωριστή σημασία. Η τρικομματική κυβέρνηση, εναρμονισμένη με την τρόικα, άβουλη, άφωνη και καταστροφική, προβάλλει τη μνημονιακή πολιτική ως μονόδρομο για την κοινωνία και τη χώρα. Αποσκοπούν να αποδομήσουν ό,τι ακόμα έχει μείνει από το κοινωνικό κράτος και τις κατακτήσεις ενός αιώνα. Τα εργασιακά δικαιώματα, η κοινωνική ασφάλιση, η δημόσια παιδεία, η δημόσια περιουσία, η υγεία, το περιβάλλον, αλλά ακόμα και η ίδια η δημοκρατία, θυσιάζονται για χάρη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, υπέρ των πιστωτών, για λίγους κι εκλεκτούς.
Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η άμεση ενεργοποίηση όλων των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας σε ένα μεγάλο, συλλογικό και ενωτικό αγώνα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ιδιαίτερα, σήμερα, ο ελληνικός λαός στέκεται στο πλάι του κυπριακού λαού, γνωρίζοντας ότι ο στόχος είναι κοινός: η αλλαγή των συσχετισμών, η ανατροπή των καταστροφικών πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας.
Η Ιστορία δείχνει ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι, ότι οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται.
Ο αγώνας για ελευθερία, δημοκρατία, αξιοπρέπεια είναι πάντα επίκαιρος" .

Διαβάστε

Καβγάς Μανιτάκη - Βούτση για τους δημοσίους υπαλλήλους - Εκτός Δημοσίου όσοι παραπέμπονται για κακουργήματα -

Βενιζέλος: “Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί την Κύπρο για φτηνό αντιπολιτευτικό παιχνίδι”

Καμμένος σε ΣΥΡΙΖΑ: Ελάτε να καταθέσουμε μομφή κατά του Στουρνάρα

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση


 
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο