Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

To “mobbing” η Γερμανία, η Ολλανδία και η Ελλάδα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Σε ένα δημοσίευμα υπάρχουν δύο μεγάλες αλήθειες για το σήμερα της Ελλάδας.

Η εφημερίδα Mannheimer Morgen φιλοξενεί συνέντευξη του υφυπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Στέφεν Κάμπετερ.

Τι λέει ο Γερμανός υπουργός;
“Ουδείς εξετάζει σήμερα σοβαρά μια εναλλακτική λύση στα κυβερνητικά μέτρα. Από πολιτική και ανθρώπινη πλευρά κατανοώ βέβαια ότι υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες, συζητήσεις και αντίσταση στην Ελλάδα. Δεν βλέπω όμως καμιά ρεαλιστική εναλλακτική επιλογή για να δώσουν οι Έλληνες λύση σε λάθη που έγιναν στο παρελθόν”
Και το θέμα είναι ότι δεν αναφέρεται σε πολιτικούς του εξωτερικού, αλλά (κυρίως) στους Έλληνες που έχοντας απέναντί τους τα εκβιαστικά, απαράδεκτα ή όπως αλλιώς θέλει κανείς να τα χαρακτηρίσει αιτήματα της τρόικας, δεν έχουν εναλλακτική πρόταση.

Η δεύτερη μεγάλη αλήθεια στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας είναι η αναφορά στον όρο mobbing. Θα τον μάθουμε κι αυτό. Για την ακρίβεια τον νιώθουμε στο πετσί μας, απλά δεν ξέρουμε το όνομά του.
“Από τη στιγμή που στην ευρωζώνη δεν επιτρέπεται η εκδίωξη ενός από τα μέλη της, γίνεται “μόμπινγκ” σε χώρες-μέλη που αντιμετωπίζουν κρίση, έτσι ώστε εκείνες με δική τους πια απόφαση να εγκαταλείψουν τη ζώνη του ευρώ”, λέει η εφημερίδα.

Ας μεταφράσουμε το “μόμπινγκ” ως παρενόχληση ή ορθότερα στην προκειμένη περίπτωση … εκβιασμό.

Δυο τελευταία παραδείγματα:
Α. Μέρκελ: Δεν θα έχω καμία ανάμειξη αν η Ελλάδα αναγκαστεί να βγει από το ευρώ. Κανείς δεν θέλει να επιβάλει στους Έλληνες έξωθεν μεταρρυθμίσεις.
Είπε η Καγκελάριος και είναι σαν να λέει πως δεν θέλουμε να σας επιβάλουμε τίποτε, αν δεν θέλετε μπορείτε να αποχωρήσετε από το ευρώ… Όσο για τους … δορυφόρους της Γερμανίας; Όπως ο Ολλανδός Πρωθυπουργός ενισχύουν το κλίμα πίεσης λέγοντας πως δεν θα έχει πρόβλημα η ευρωζώνη αν αποχωρήσει η Ελλάδα: “μπορούμε να χειριστούμε πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη”
Φράση που λέγεται κυρίως για να καταρριφθεί το ελληνικό επιχείρημα ότι είναι πρώτα απ’ όλα προς το συμφέρον των εταίρων να μην καταρρεύσει η χώρα γιατί η αντίδραση θα είναι αλυσιδωτή.

Ας υποθέσουμε ότι Γερμανοί και Ολλανδοί κάνουν τη… δουλειά τους, οι Έλληνες πολιτικοί τι κάνουν;
Αναζητούν απλά καλό μεταφραστή για να τους πει τι λέει ο νέος φετφάς;

Διαβάστε επίσης:
”Είμαστε ισχυροί – Αντέχουμε ελληνική έξοδο από το ευρώ”

Μέρκελ: αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ δεν θα φταίω εγώ!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε