Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

«Το μόνο που έχει μείνει όρθιο στον Κατρούγκαλο είναι το μαντηλάκι στην τσέπη του»

«Το μόνο που έχει μείνει όρθιο στον Κατρούγκαλο είναι το μαντηλάκι στην τσέπη του»

Επίθεση στον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο εξαπέλυσε η συντονίστρια Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της ΝΔ μιλώντας στον realfm.

«Απορώ αν καταλαβαίνουν οι βουλευτές της πλειοψηφίας σήμερα, οι οποίοι ψηφίζουν τις τελευταίες υποσχέσεις που είχαν μείνει όρθιες από τον κ. Κατρούγκαλο για το ασφαλιστικό. Το μόνο που έχει μείνει στον κ. Κατρούγκαλο όρθιο είναι το μαντιλάκι στην τσέπη του. Τίποτα άλλο. Αυτοκαταργούνται όσον αφορά τον ρόλο της Βουλής και τον λόγο της Βουλής που είναι οι δημοκρατικά εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού και ότι να γίνει σε σχέση με την περιουσία. Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και τελείως διαφορετικά αυτά τα οποία έκανε η ΝΔ πριν από 2 χρόνια».

Απαντώντας στο ερώτημα αν θεωρεί θετικό πως παίρνουν οι εταιρείες ύδρευσης στο υπερταμείο η κα Ασημακοπούλου είπε: «Η όλη σύλληψη του υπερταμείου, δηλαδή ένα ταμείο το οποίο ουσιαστικά το διευθύνουν οι ξένοι, στο οποίο περνάει σχεδόν όλη η περιουσία του δημοσίου χωρίς να υπάρχει έλεγχος από κει και πέρα στο πως αξιοποιείται ή ιδιωτικοποιείται το κάθε τι, ούτε καν από τη Βουλή, ούτε από τους υπουργούς ουσιαστικά, είναι ένα πάρα πολύ κακό πράγμα. Ισως από τα χειρότερα πράγματα που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση μέσα στο πλαίσιο της αποτυχημένης διαπραγμάτευσης».

Είπε ακόμα ότι αν είχε παραμείνει η κυβέρνηση Σαμαρά θα είχε εξακολουθήσει να υπάρχει το ΤΑΙΠΕΔ.

«Αυτά τα θέματα δεν είχαν τεθεί με εμάς και αν είχαν τεθεί, είχαν φύγει από το τραπέζι ως αποτέλεσμα μίας καλύτερης διαπραγμάτευσης. Γι’ αυτό υπήρχε το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ήταν ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα από αυτό που είναι το υπερταμείο. Το υπερταμείο απορροφά το ΤΑΙΠΕΔ και δίνει στους έξω πολύ μεγαλύτερες και αποφασιστικές αρμοδιότητες σε ότι αφορά τη διαχείριση, την αξιοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της περιουσίας της ελληνικής. Επί ημερών μας θα προχωρούσαν αυτά τα πράγματα, αλλά η χώρα μας και η κυβέρνηση μας και η Βουλή μας θα είχε πιο αποφασιστικό ρόλο».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε