Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Το παρασκήνιο μιας ιστορικής συνάντησης

Μέσα στην αίθουσα δεν αντάλλαξαν όχι κουβέντα αλλά ούτε βλέμμα. Αλλά όταν τελείωσε η συνάντηση όλα είχαν αλλάξει.

Στην ιστορική συνάντηση ο κ. Παπούλιας δέχθηκε δύο πρόσωπα σχεδόν παγωμένα. Ο κ. Παπανδρέου έφθασε στο προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τον κ. Μόσιαλο και Αθανασάκη και κρατούσε στο χέρι του ένα ipad, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έφθασε συνοδευόμενος από τον κ. Μιχελάκη κρατώντας έναν μπλε φάκελο.

Ο κ. Σαμαράς ήταν ο πιο ψυχρός, ενώ ο κ. Παπανδρέου έστω και διακριτικά χαμογελούσε και έκατσε δεξιά του κ. Παπούλια και ακριβώς απέναντι ο κ. Σαμαράς.

Μεταξύ τους, δεν αντάλλαξαν ούτε μία κουβέντα μπροστά στον φακό των φωτογράφων, αλλά και ούτε ένα βλέμμα.

Μετά το πέρας της συνάντησης όμως το κλίμα άλλαξε άρδην. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχώρησε από την αίθουσα σύσκεψης και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έμειναν μόνοι τους περί τη μισή ώρα, μέχρι να καθαρογραφεί η ανακοίνωση της προεδρίας.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα το κλίομα ανάμεσά τους δεν είχε καμία σχέση με την πρώτη στιγμή που συναντήθηκαν. Το κλίμα ήταν πολύ θετικό και οι δύο πολιτικοί άνδρες είχαν κουβέντα για την αυριανή ημέρα.

Σε άλλη αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου, τα δύο επιτελεία των δύο πολιτικών αρχηγών παρακολουθούσαν την ανακοίνωσαν και κατέληξαν σχετικά γρήγορα.

ΟΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε