Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Το παρασκήνιο της συνάντησης Ε.Βενιζέλου Όλι Ρεν

Για το νέο σχέδιο διάσωσης, τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής συναντήθηκε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Οικονομικών με τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα ECOFIN κ. Όλι Ρεν.
 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος και η προπαρασκευή της συνεδρίασης του Eurogroup, που πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα.
 
Οι κ. Βενιζέλος και Ρεν συζήτησαν επίσης για την τεχνική βοήθεια που θα παράσχει η Επιτροπή και κράτη-μέλη στην Ελλάδα για την εφαρμογή του προγράμματος.
 
Ο κ. Βενιζέλος έθεσε ως θέμα προτεραιότητας για την τεχνική βοήθεια, αφενός μεν την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και την χρησιμοποίηση των κονδυλίων των διαρθρωτικών ταμείων με τον επωφελέστερο και ταχύτερο για την Ελλάδα τρόπο, αφετέρου δε, την υποστήριξη του αγώνα κατά της φοροδιαφυγής και την προετοιμασία του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος, που στην πραγματικότητα θα αποτυπώνει το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας και άρα θα έχει όχι μόνο φορολογική και δημοσιονομική, αλλά και αναπτυξιακή και κοινωνική διάσταση.
 
Επίσης συζήτησαν για το πώς άλλες γενικές διευθύνσεις και υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα διευκολύνουν στην ομαλή και γρήγορη εξέλιξη του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων.
 
Διαβάστε επίσης :

Η Ιταλία ..σώζει την Ελλάδα – έκτακτη σύσκεψη υπό τον…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε