Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Το πλυντήριο του Κάτσικα είχε ρούχα ή μίζες;

Ο κ. Κάτσικας ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο κ. Κάτσικας ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Υποστήριξε οτι γνωρίζει Παπανδρέου, Καραμανλή και Λιάπη και είχε κάνει κτηματικές συναλλαγές με την σύζυγο του Αλογοσκούφη
– Πως ενεπλάκη και το όνομα του Σαμαρά στην υπόθεση – Γιατί ζητεί την κλήση του στην εξεταστική το ΠΑΣΟΚ

Τελικά ο ιδιοκτήτης της φαρμακοβιομηχανίας ΦΑΡΑΝ Μ. Κάτσικας δεν έλεγε την αλήθεια χθες όταν ισχυριζόταν σε δηλώσεις του οτι η μόνη σχέση που είχε με την Siemens ήταν ένα παλιό πλυντήριο ρούχων που είχε αγοράσει.
‘Οπως αποδείχθηκε είχε δίκιο για το πλυντήριο. Μόνο που αυτό σύμφωνα με την έρευνα για το σκάνδαλο δεν ήταν πλυντήριο ρούχων αλλά πλυντήριο χρημάτων…

Είναι λογαριασμος του στην Ελβετία που έχει δεσμευθεί από το 2008 γιατί θεωρείται οτι διακίνησε χρήματα από τα μαύρα ταμεία.

Τι έγινε

Από το 2001 γινόταν η διακίνηση μαύρου χρήματος μέσω off-shore, επιχειρηματιών και χρηματιστών. 

Ο λογαριασμός του κ. Κάτσικα ανοίχτηκε στην Union Bancaire Privee της Γενεύης. Εκεί, έλαβε τουλάχιστον ένα έμβασμα από τη  εταιρεία Placid Blue Corporation, την οποία διαχειριζόταν ο Γ. Καλδής, για λογαριασμό του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Ο λογαριασμός αυτός στην Union Bancaire Privee αποκαλύφθηκε μετά τα αιτήματα το καλοκαίρι του 2008 του εισαγγελέα Π. Αθανασίου, όταν στα χέρια του έφτασαν οι πρώτες αναφορές από το Πριγκιπάτο του Μονακό και του διοικητή της Υπηρεσίας Δίωξης Κοινού Εγκλήματος Eric Liotard.

Αυτές οι αναφορές γράφουν σε ποιους λογαριασμούς έχει στείλει χρήματα από την Placid Blue ο Γ. Καλδής μέσω της ΑΒΝ-AMBRO ΒΑΝΚ του Μονακό. 

Στις πρώτες αυτές αναφορές αναγράφονται μόνο τραπεζικοί λογαριασμοί (αποδέκτες χρήματος της Siemens), κωδικοί ή ψευδώνυμα κατόχων τους. Ακολούθως οι λογαριασμοί αυτοί προσωποποιήθηκαν στους χρηματιστές Δεβλέτογλου, Ράμμο, Καπάτσο, Θεοδωρίδη, στους επιχειρηματίες Παπαδογιαννάκη, Τυρογαλά και άλλους. Μεταξύ αυτών και ο Μάριος Κάτσικας. 

Τότε λοιπόν ο  4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός με αίτημά του είχε ζητήσει να παγώσουν όλοι οι λογαριασμοί των διακινητών του μαύρου χρήματος της Siemens.
‘Ετσι πάγωσε και ο λογαριασμός του Μάριου Κάτσικα με ενέργειες του Ελβετού εισαγγελέα που εκτέλεσε το ελληνικό αίτημα. Ο λογαριασμός αυτός του Μ. Κάτσικα στην Union Bancaire Privee, σύμφωνα με ελβετικά δικόγραφα, είναι της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Αυτό το ένα εκατομμύριο ευρώ παραμένει παγωμένο στην Ελβετία, ενώ το ένα μαύρο έμβασμα της Placid Blue προς τον λογαριασμό του Μάριου Κάτσικα είναι ύψους 200.000 ευρώ και έχει σταλεί με εντολή του Γ. Καλδή στις 24 Οκτωβρίου 2003.

Γνωρίζει πολλούς…

‘Ανθρωπος που γνωρίζει καλά πολιτικούς απ’ όλα τα κόμματα αποδεικνύεται ο κ. Μάριος Κάτσικας μέσα από την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο Siemens.

‘Οπως είπε ο ίδιος, 13 από τις 20 εταιρείες που έχει είναι real estate και μάλιστα έχει συνεργαστεί και με την σύζυγο του Γιώργου Αλογοσκούφη, Δίκα. Ξεκαθάρισε πάντως οτι δεν γνωρίζει προσωπικά τον κ. Αλογοσκούφη.
Ωστόσο, είπε οτι έπαιζε μπάλα με τον Μιχάλη Λιπάη, γνωρίζει τον Κώστα Καραμανλή απ’ όταν ήταν παιδιά, ενώ είχε γνωρίσει και τον Γιώργο Παπανδρέου πριν γίνει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

‘Οσον αφορά τις φήμες που τον ήθελαν να έχει πουλήσει ένα από τα σπίτια που έχει στην Αμερική σε πρώην υπουργό της ΝΔ, το διέψευσε κατηγορητματικά.

Ο κ. Κάτσικας εκμεταλεύθηκε μάλιστα το βήμα της επιτροπής για να στείλει μήνυμα στο ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με το οποίο του χρωστάει 75 εκατομμύρια ευρώ από προμήθειες που έκανε σε φαρμακα ελληνικά νοσοκομεία.
 
Η εξεταστική επιτροπή έστειλε έγγραφο στο ΣΔΟΕ ζητώνας να ελεγχθούν όλοι του οι λογαριασμοί.

Αυτοδιαψεύστηκε! 

‘Οσον αφορά την δέσμευση του λογαριασμού του στην Ελβετία ο κ. Κάτσικας φέρεται να είπε ότι…:

«Είχα σκοπό να αγοράσω ένα στην Αγία Μαρίνα από τον  Μανώλη Παπαδογιαννάκη (γένος Μίσκο), όμως αυτό δεν έγινε κι αυτός μου επέστρεψε τα χρήματα στο λογαριασμό της Ελβετίας. Όταν το 2008 μπλοκαρίστηκε ο λογαριασμός τον ρώτησα και μου είπε πως μου τα επέστρεψε μέσω της Plasid Blue. Δεν τον ρώτησα πως και τι, αλλά του ζήτησα με συμβολαιογραφική πράξη να μου πει πως αυτός μου χρώσταγε τα λεφτά» 

 

Τον Δεκέμβριο του 2009 (δηλαδή την περίοδο που ξέσπασε το σκάνδαλο SIEMENS) ο Κάτσικας με τον Παπαδογιαννάκη κάνουν το ιδιωτικό συμφωνητικό για να επιστρέψει τα χρήματα ο Παπαδογιαννάκης στον Κάτσικα.

Επειδή όμως, είπε, ο Παπαδογιαννάκης, δεν ήθελε μπλεξίματα με τράπεζες, ζητάει από το γείτονα του στο Σούνιο, δηλαδή τον Καλδή να στείλει τα λεφτά στον Κάτσικα. Ο Καλδής το κάνει μέσω της εταιρείας Placid Blue.

Για την δέσμευση του λογαριασμού του στην Ελβετία είπε ότι προσπάθησε να τον ξεμπλοκάρει και όταν δεν έγινε αυτό, δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει γιατί έχει πολλά λεφτά…

 

Είπε επίσης οτι δεν έχει κληθεί από τη δικαιοσύνη, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι έχει φιλικές και όχι επιχειρηματικές σχέσεις με τον Κόκκαλη και το Βαρδινογιάννη.

Ωστόσο, νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Κάτσικας είχε δηλώσει πως δεν γνωρίζει την εταιρεία Placid Blue και επέμενε πως δεν έχει καμία σχέση με τη Siemens κι ότι δεν γνώριζε ούτε τον κ. Χριστοφοράκο, ούτε τον κ. Καλδή, ούτε τους προμηθευτές της εταιρείας.

Κουμπάρος σε κοσμικό γάμο

Για την ιστορία ο κ. Κάτσικας ήταν ο ένας από τους δυο κουμπάρους στον γάμο της Βάσιας Λόη με το Νικόλα Μαδιά.

Έγγραφο της δικογραφίας είναι το e-mail για τον cabinet man

 Αυτό τόνισαν οι δύο εφέτες ανακριτές, Μαρία Νικολακέα και Γ. Φιοράκης, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, που τους κάλεσε ζητώντας ενημέρωση για το θέμα.

Μόνο στα χέρια δεν πιάστηκαν

Μόνο στα χέρια δεν πιάστηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση της εξεταστικής στον απόηχο των επιπλοποιών και των αποκαλύψεων για το άλλο επίμαχο email.
Η ένταση μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής Σήφη Βαλυράκη και του Κώστα Τζαβάρα από τη ΝΔ ήταν τέτοια που ο κ. Βαλυράκης άρχισε να σπάει ότι έβρισκε μπροστά του.

Οι φωνές ακουγόταν μέχρι τους διαδρόμους της Βουλής και κομμάτια από σπασμένα φλιτζάνια βρέθηκαν παντού.

Η Ν.Δ. επιμένει στην παραίτηση Βαλυράκη και τον κατηγορεί ότι υπονομεύει το κύρος της Επιτροπής, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για κατάχρηση εξουσίας και σπασμωδικές κινήσεις.

 
Γιατί το ΠΑΣΟΚ ζητησε να καταθέσει και ο Σαμαράς στην Εξεταστική – Τι απάντησε η ΝΔ

Να κληθεί ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς αλλά και να επανακληθεί και ο γαμπρός του Ευάγγελος Σέκερης, ζητάει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου.

Δόθηκε μάλιστα στην δημοσιότητα μέσω των αρχείων που εστάλησαν στην επιτροπή από τη Siemens ηλεκτρονικό μήνυμα του κυρίου Σέκερη προς τον Αντώνη Σαμαρά.

Το email έχει ημερομηνία 31 Ιουλίου 2005 και ώρα 20:35 και εστάλη σε προσωπικό λογαριασμό με την επωνυμία samaras@europarl.eu.int.

Στο email αναφέρεται σε επαγγελματική εκκρεμότητα του Ευάγγελου Σέκερη με τη Siemens και ζητείται η παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά.

Αφού εξηγεί περι τίνος πρόκειται, ο Σέκερης, καταλήγει: «Γενικά δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα ευγενής μαζί του (εννοεί τον Μιχάλη Χριστοφοράκο), τους έχω προσφέρει πάρα πολλά και το γνωρίζει πολύ καλά. Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει ότι μιλάμε συχνά και ότι γνωρίζεις πάρα πολλά. Σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσει να σε τουμπάρει».

«Μετά τους “επιπλοποιούς” ήρθε η σειρά των “μπατζανάκηδων”», δήλωσε ο κ. Τάσος Νεράτζης, εκ μέρους των βουλευτών της ΝΔ που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη Siemens.
 Ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ γνώριζε ήδη την εξ αγχιστείας συγγένεια του προέδρου της ΝΔ με τον κ. Σέκερη και ότι προ 40 μόλις ημερών κλήθηκε και εξετάσθηκε ενώπιον της επιτροπής επισταμένα και για όλα τα θέματα που περιλαμβάνονται στο e-mail.
  “Εντούτοις αποτολμά την υποβολή αιτήματος για εκ νέου κλήση του κυρίου Σέκερη, αλλά και του ίδιου του κ. Σαμαρά για λόγους που όλοι αντιλαμβάνονται. Τίποτε, λοιπόν, καινούργιο δεν προσθέτει το e- mail σε όσα είναι ήδη γνωστά”, τόνισε και πρόσθεσε πως “απλώς δείχνει ότι ο κατήφορος του ΠΑΣΟΚ προς το βούρκο συνεχίζεται, εκθέτοντας έτσι προσωπικά τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου που επιτρέπει τέτοιου είδους αθλιότητες”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε