Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Το πολιτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει” λέει ο Η. Μόσιαλος

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Από το μυθιστόρημα “Γατόπαρδος” προέρχεται η φράση που χρησιμοποιεί στον πρόλογο του άρθρου του “πρέπει να αλλάξουν όλα, για να μείνουν τα ίδια”

λέει ο συγγραφέας, αλλά ο υπουργός Επικρατείας στο άρθρο του στην εφημερίδα “το Έθνος” επισημαίνει πως “αντίθετα (από το παράδειγμα του Γατόπαρδου) το ελληνικό πολιτικό σύστημα πρέπει να τα αλλάξει όλα για να μπορέσει να αλλάξει αυτό και η κοινωνία συνολικά”.

Μετά την “τρόικα” των υπουργών που ανάρτησαν ταυτόχρονα στο διαδίκτυο “μανιφέστο” κάνοντας πολλούς να μιλήσουν για έναρξη της κούρσας διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ έρχεται ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να πει πως “για να φτιάξουμε μια σύγχρονη χώρα, χρειάζονται συγκρούσεις με κατεστημένα συμφέροντα και λογικές, αλλά και ένα όραμα και σχέδιο για το κράτος και την κοινωνία που θέλουμε”

Το άρθρο Διαμαντοπούλου-Ραγκούση-Λοβέρδου κάποιοι λένε πως ήταν η πρώτη κίνηση, πολλοί λένε πως με το άρθρο του ο Η. Μόσιαλος έρχεται να συμπληρώσει την κίνηση κάνοντας και εκείνος λόγο για αλλαγή πολιτικού συστήματος:
“Η προσπάθεια αναδιάρθρωσης της χώρας, η αλλαγή του πολιτικού συστήματος, του κράτους, του παραγωγικού μοντέλου, πρέπει να συνεχίσουν παρά τις αντιδράσεις όλων όσοι δεν θέλουν την αλλαγή κανόνων” αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Μόσιαλος.

Ο υπουργός ως μέρος του προβλήματος βλέπει και τους συνδικαλιστές και λέει πως είναι η ώρα αλλαγών και στον συνδικαλιστικό χώρο κυρίως σε επίπεδο νοοτροπίας, ειδικά εν μέσω εκτάκτων συνθηκών
“Η χώρα έχει σήμερα όσο ποτέ την ανάγκη ενός συνδικαλιστικού κινήματος που θα προωθεί τα συμφέροντα των εργαζόμενων, αλλά και θα κατανοεί πως οι κοινωνίες χτίζονται στη βάση συγκεκριμένων συναινέσεων”, λέει στο άρθρο του ο υπουργός

Πολλοί είναι τώρα εκείνοι που αναμένουν αντίδραση εκ μέρους του λεγόμενου “κοινωνικού ΠΑΣΟΚ” που απηχεί λιγότερο “φιλελεύθερες” ιδέες.
Όπως και να ‘χει όμως στο εσωτερικό πέρα απ’ τη μόνιμη γκρίνια βουλευτων αναπτύσσονται πιο συντεταγμένες δυνάμεις που οδηγούν σε σύγκρουση και το ερώτημα είναι ποια θα είναι η αντίδραση του Πρωθυπουργού.

Διαβάστε επίσης:
Συνάντηση Παπανδρέου με Παπούλια και μετά υπουργικό συμβούλιο

Η εβδομάδα των παθών … ως τη δόση

‘Αρχισε η κούρσα διαδοχής; – Πότε θα “ξαναχτυπήσουν” οι τρεις – Πώς αντιδρούν άλλοι κορυφαίοι υπουργοί

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε