Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Το πρώτο τηλεφώνημα Σαμαρά σε Μητσοτάκη μετά από χρόνια

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ο θάνατος της Μαρίκας Μητσοτάκη ήταν η αφορμή για να μιλήσουν ξανά μετά από χρόνια ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά.

Από το 1993 όταν έπεσε η κυβέρνηση τη Νέας Δημοκρατίας, οι σχέσεις των δυο ανδρών ήταν κάτι περισσότερο από άσχημες. Και έγιναν χειρότερες από εκείνη την ανακοίνωση της Ρηγίλλης (Οκτώβριος του 2010 ήταν, πριν τη μετακόμιση), το «καληνύχτα κ. Μητσοτάκη» και. Όμως ένα τραγικό γεγονός έγινε η αφορμή για να μιλήσουν τηλεφωνικά μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, της ημέρας των εκλογών, η Μαρίκα Μητσοτάκη, σύζυγος του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, έφυγε από τη ζωή. Αυτή ήταν η αφορμή για το τηλεφώνημα…

Την ημέρα των εκλογών, ο Αντώνης Σαμαράς δεν έκανε κανένα σχόλιο για το θάνατο της συζύγου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Δεν έκανε ούτε την επόμενη μέρα, όταν έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Όταν οι συνομιλίες του με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη ολοκληρώθηκαν και ο πρόεδρος της ΝΔ επέστεψε άκαρπη τη διερευνητική εντολή, τηλεφώνησε στον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος για να τον συλλυπηθεί.

Την Τρίτη, στη νεκρώσιμη ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η Νέα Δημοκρατία έστειλε στεφάνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Νέα Δημοκρατία “διέγραψε” τον επίτιμο πρόεδρό της Κ. Μητσοτάκη

Κ. Μητσοτάκης: Υποστηρίζω την πολιτική Παπανδρέου – Δεν είναι εναλλακτική ο Σαμαράς

Μαλλιά – κουβάρια στη ΝΔ – Η Ρηγίλλης “διαγράφει” Μητσοτάκη – Η Ντόρα απαντά με οργή – Ο Κυριάκος παίρνει αποστάσεις

Παρέμβαση Μητσοτάκη: Η Ν.Δ. δεν πρέπει να χτυπά μία παράλυτη κυβέρνηση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε